INNOVÁCIÓVAL TAROLT A LEGERŐSEBB MÁRKÁJÚ ÜGYVÉDI IRODÁK GLOBÁLIS LISTÁJÁN A BAKER MCKENZIE

A nemzetközi lista elemzése rámutat az innováció meghatározó szerepére a márkaismertség növekedésében.

Az Acritas piackutató cég idén is felállította a Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsorát.

Az Acritas globális márkaindexet az egymilliárd dollár árbevételt (mintegy 280 milliárd forintot) túlszárnyaló cégek ötvenöt országban megkérdezett közel 1600, jogi szolgáltatásokat igénybe vevő vezetőjének értékelése alapján állítják össze. A lista rávilágít, hogy az ügyvédi irodák sikerességét meghatározza az innovatív megközelítésükkel szerzett megbecsültség, a hiteles megjelenés a kulcsfontosságú piacokon, a  tényleges iparági fókusz, valamint az országhatárokon átívelő összeolvadásokkal és felvásárlásokkal kapcsolatos ügyletek (M&A) elismertsége.

A globális listán immár kilencedik alkalommal lett a Baker McKenzie a világ legelismertebb ügyvédi irodája

úgy, hogy a legerősebb versenytársak pontszámainak több mint kétszeresével jutott a ranglista élére. A céget a Clifford Chance követi a rangsorban, a tavalyi második helyezett, DLA Piper ebben az évben a harmadik helyre szorult. A magyar piacon jelen lévő irodák közül az első húsz között helyet kapott még az Allen & Overy, a Dentons és a CMS is.

“A Baker McKenzie innovatív megoldások iránti elkötelezettsége, amely kivívta az ügyfelei elismertségét, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy idén is az első helyet szerezte meg a listán. A globális ügyvédi iroda már harmadik éve kétszer olyan erős márka, mint a második helyezett.” – hangsúlyozta Lisa Hart Shepherd, az Acritas vezérigazgatója.

“Hazánkban több mint 30 éve működik piacvezetőként a Baker McKenzie. A budapesti irodában többek között Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb M&A, ingatlanjogi és versenyjogi tranzakciói alkalmával nyújtunk tanácsadást ügyfeleink számára. Célunk, hogy folyamatos innovációs fejlődéssel és egyre újabb technológiai megoldásokkal hatékonyan segítsük ügyfeleink tevékenységét és magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk a számukra.” – mondta dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.

“Ügyfeleink számára a magas szintű jogi tudás és szolgáltatás ma már csak az alap, a megkülönböztető faktor az iparági tudás, az ügyfél üzleti tevékenységének és folyamatinak ismerete, és a technológiai megoldások általi hatékony támogatása. A tranzakciókban és a nagy volumenű jogi ügyletekben egyre nagyobb szerepe van a mesterséges intelligencián alapuló új technológiák használatának, amelyek fejlesztésében a Baker Mckenzie élen jár.” – tette hozzá dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie ügyvédi iroda társtulajdonosa és az M&A terület vezetője.
(onBRANDS)