A SCREEN ACTORS GUILD BEJELENTETTE JELÖLÉSEIT

A Csillag születik kapta a legtöbb jelölést a hollywoodi színészcéh filmes díjaira.

A televíziós kategóriákban a Marvelous Mrs. Maisel és az Ozark című sorozat vezeti a mezőnyt – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Screen Actors Guild (SAG) szerdán jelentette be jelöléseit. A Csillag születik című zenés film négy díjra is esélyes: a legjobb színészgárda, a legjobb színész (Bradley Cooper), a legjobb színésznő (Lady Gaga) és a legjobb férfi mellékszereplő (Sam Elliott) kategóriában.

A Csuklyások: BlacKkKlansman és A kedvenc című történelmi dráma három-három jelölést kapott. A Csuklyások versenyben van a legjobb színészgárda díjáért a Csillag születikkel, a Fekete Párduccal, a Bohém rapszódiával és a Crazy Rich Asians szereplőivel.

A televíziós mezőnyben a Marvelous Mrs. Maisel és az Ozark négy-négy jelölést kapott a színészcéhtől. A Barry, a GLOW, A szolgálólány meséje és a The Kominsky Method pedig három-három díjra esélyesek.

A drámai sorozatok szereplőgárdái közül a Foglalkozása: amerikai, a Better Call Saul, A szolgálólány meséje, az Ozark és a Rólunk szól kaphat díjat. A vígjáték sorozatok szereplőgárdái közül pedig az Atlanta, a Barry, a GLOW, a The Kominsky Method és a Marvelous Mrs. Maisel került a jelöltek közé.

A színésznők közül Emily Blunt, Glenn Close, Olivia Colman, Lady Gaga és Melissa McCarthy, a színészek közül pedig Christian Bale, Bradley Cooper, Rami Malek, Viggo Mortensen és John David Washington verseng a legjobb főszereplő díjáért.
A mellékszereplőknél Amy Adams, Emily Blunt, Maggot Robbie, Emma Stone és Rachel Weisz, valamint a férfi mezőnyben Mahershala Ali, Timothée Chalamet, Adam Driver, Sam Elliott és Richard E. Grant lett jelölt.

Több színész szereplőgárda tagjaként és egyénileg is jelölést kapott, de volt, aki két egyéni színészi kategóriában is díjazott lehet. Utóbbiak között van Amy Adams, az Éles tárgyak és a Vice sztárja, Emma Stone, A kedvenc és a Maniac révén, valamint Emily Blunt a Mary Poppins visszatér és a Hang nélkül főszerepéért.

A 25. SAG-díjátadó gálát január 27-én rendezik meg. A színészcéh életműdíját Alan Alda veheti majd át.
(onBRANDS- MTI)