20 ÉVES A MAFFIÓZÓK

A tévétörténelem legmeghatározóbb HBO sorozata.

„Az elmúlt negyed évszázad amerikai popkultúrájának legnagyszerűbb alkotása!” – így jellemzi a New York Times az HBO saját gyártású sorozatát, amely

alapjaiban változtatta meg a szappanoperákról alkotott képet.

The New York Times írja: “amit Maffiózók véghez vitt az valódi televíziós forradalom volt! Mire az író-producer David Chase 2007. június 10-én lezárta a sorozatot, az ő közreműködésével az HBO megalapozta máig tartó hírnevét, mint kulturális erő, amely egyesítette a hosszú történetmesélést, a mozifilmes hatást, az irodalmi szimbolikát és a komplex antihősök megjelenését a tévében.”

A Maffiózók rendhagyó családregény, amelyben ugyanúgy felbukkan az emberi gyarlóság minden válfaja, mint a divatos szériákban, azzal a különbséggel, hogy ezek zsarolással, droggal, gyilkossággal vannak összefüggésben. A New Jersey-i maffiacsaládról szóló történet a fanyar humorával, az erőszak durva ábrázolásával és a szabadszájúságával kimagaslik a tévésorozatok mezőnyéből.

A sorozat az évek során rengeteg díjat bezsebelt, többek között 21 Emmy díjat és 5 Golden Globe-ot, emellett a Rolling Stone magazin „minden idők 100 legfontosabb sorozata” listáján az első helyen áll az HBO korszakalkotó sorozata.
(onBRANDS)