PAUL GEORGE HARMADIK CIPŐJE A PG3

Paul George életének fontos jelenetei is visszaköszönnek a dizájnban.

Hosszú palmdale-i felkészülése és kilenc NBA évad után Paul George jogosan érdemelte ki a veterán sztár jelzőt.

Az ikonikus kosaras és a Nike most az eddigieket is felülmúló cipővel jelentkezik: a január végén debütáló PG3 sok inspirációt merít a sportoló szívéhez közel álló NASA-ból.

Az NBA csillag korábbi Nike modelljeit vizsgálva végigkövethetjük önismeretének alakulását és magabiztosságának fokozatos kiépülését, de személyisége egyértelműen a legújabb, Nike PG3-ban csúcsosodik ki.

A korábbiakhoz hasonlóan

a PG3 is a Nike Basketball cipők tervezője, Tony Hardman kezei közül került ki,

aki három fő irányelvet követett a George-dzsal közös munka során: könnyedség, gyorsaság, személyesség.

A cipőt alkotó könnyedebb habnak, lábfej elülső részét rögzítő, úrjagondolt „szárnynak”, valamint a Nike Zoom Bag légbetétnek köszönhetően a PG3 közel 28 grammal könnyebb a korábbi PG modelleknél. A felesleges elemek eltávolításával a cipő gyorsasága is egyszerűen tud igazodni a kosárlabda és az Oklahoma City Thunder sportolójának tempójához.

A dizájn legizgalmasabb részének mégis George személyisége bizonyul,

aki hiába tartozik a kosarasok elitjébe, sosem feledkezett meg gyökereiről. Már a PG1 és a PG2 cipőkben is felfedezhető volt a játékos videójátékok iránti szenvedélye, az új modell pedig még több és mélyebb jelentéssel bíró utalást ábrázol.

Paul George a kaliforniai Palmdale városában nőtt fel, amelynek közelében található a NASA egyik kutatóközpontja – a PG3 NASA inspirációja innen ered. A cipő sarokrészén a sportoló kedvenc, szintén az űrrel kapcsolatos mondása is megjelenik: „Ne mondd nekem, hogy a határ a csillagos ég, amikor lábnyomok vannak a Holdon”.

A bolygónkon túl lövő tematika mellett más személyes részletek is megbújnak a cipőn: olyan fontos dátumok, számok jelennek meg a kosaras életéből, mint a születésnapja, a mezszáma, a tetoválásainak száma vagy éppen szülővárosának irányítószáma.

„Mindig is úgy gondoltam, hogy többre vagyok hivatott. Világéletemben arról álmodtam, hogy NBA játékos legyek, de ennyivel nem elégszem meg, sokkal nagyobb terveim vannak. Bajnok akarok lenni.” – meséli a sportoló.

A Nike PG 3 január 26-tól lesz elérhető a nike.com-on egy limitált kiadású, szintén a NASA színeiben pompázó ruhakollekció kíséretében.
(onBRANDS)