A MCDONALD’S ÚJ EGYÜTTMŰKÖDÉST JELENTETT BE MAGYARORSZÁGON

A tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le.

A McDonald’s Corporation a mai napon jelentette be, hogy üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor üzletemberrel, aki elkötelezett szándékát fejezte ki, hogy a magyar piac Developmental Licensee (DL) partnerévé váljon.

A megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át,

aki DL partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket. A magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani. Scheer Sándor a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ez a lépés újabb mérföldkövet jelent a McDonald’s Corporation azon törekvésében, hogy helyi üzleti partnerekkel együttműködve felgyorsítsa a piaci növekedést, egymástól eltérő környezetekben segítse a globális fejlesztések adaptálását, ösztönözze az innovációt, valamint még közelebb hozza a márkát az általa kiszolgált helyi fogyasztókhoz és közösségekhez.

„Izgatottan várjuk, hogy Scheer Sándorral, mint magyarországi stratégiai partnerünkkel dolgozhassunk együtt. Sikeres vállalkozóként Sándor világosan érti, hogy hogyan lehet egy vállalkozást sikeresen fejleszteni és építeni a piacon. Ami még fontosabb, hogy osztja a márka iránti szenvedélyünket. Az ingatlanfejlesztésben, építő- és vendéglátóiparban nyújtott kiemelkedő teljesítménye ügyfél- és emberközpontú gondolkodással párosul, ezért biztosak vagyunk abban, hogy Sándor a Magyarországon meglévő növekedési lehetőségeket az üzlet és a munkatársak részére egyaránt felgyorsítja majd.” – mondta Ian Borden, a McDonald’s International Developmental Licensee Markets szegmensének elnöke.

„Örömömre szolgál, hogy Developmental Licensee partnerként csatlakozhatok a McDonald’s-hoz Magyarországon. Számos McDonald’s étterem és az első magyarországi Ronald Ház építésén keresztül már korábban is volt alkalmam a McDonald’s-al együttműködni, és ezt a közös munkát rendkívül inspirálónak és motiválónak találtam. Az ambiciózus, vendégközpontú tervek és a felkészült helyi csapat miatt is izgalmas időpont ez a McDonald’s családhoz történő csatlakozásra. Várom, hogy a közös tudásunkat és tapasztalatainkat felhasználva további jelentős sikereket érjünk el a hálózattal, illetve egyre modernebb és kényelmesebb, élményközpontú éttermi környezetet nyújtsunk a magyar vendégeink számára.” – mondta Scheer Sándor.

Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója végzi majd.

A változásról Horváth Ágnes elmondta: „Tavaly, a McDonald’s magyarországi piacra lépésének 30. évfordulóján rekordévet zártunk, árbevételünk éves összehasonlításban a vállalat történetének legnagyobb növekedését produkálta. A DL-struktúrára való áttérés a legjobb pillanatban történik ahhoz, hogy segítségével felgyorsítsuk a vendégeinket szolgáló fejlesztéseket és innovációt, tovább modernizáljuk a márkát és a McDonald’s magyarországi növekedésének újabb fázisába lépjünk. A csapatommal együtt a jelenlegi lendületünkre építve tervezzük a közös munkát Scheer Sándorral.”

A bejelentést szigorú és alapos értékelési és kiválasztási folyamat előzte meg. 2015 májusában a McDonald’s hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95%-os franchise-arányt valósít meg rendszerében. A McDonald’s azóta több mint 4000 éttermet adott franchise-üzemeltetésbe világszerte.

A McDonald’s magyarországi hálózata 89 étteremből áll, melyek több, mint 50%-át jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik. A tranzakció pénzügyi feltételei nem publikusak.
( onBRANDS )