ERŐSÍTI A HASZNÁLTAUTÓ-ÜZLETÁGAT AZ AUTOWALLIS

Prémium szolgáltatásokat kínáló használtautó szalont nyitottak Budapesten. 

A cég vezetői szerdán, a kereskedés hivatalos megnyitója alkalmából közölték: a magyarországi autópiac dinamikus bővülése alapján

az AutoWallis nagy lehetőséget lát a minőségi használt autókban is.

A Datahouse adatai szerint 2018-ban Magyarországon rekordszámú, összesen 765 782 használt autó tulajdonosváltását regisztrálták a hatóságok. Ez 11,6 százalékos növekedés volt az előző évhez képest. Importból tavaly 158 790 használt autó érkezett az országba.

A Wallis Motor Pest és Wallis Motor Duna 2018-ban 2465 autót értékesített, ezekből 550 használt autó volt. A használt autók eladása a teljes autóértékesítési árbevétel mintegy 18 százalékát tette ki. Az idén a tavalyi számok jelentős túlteljesítésére számítanak.

A Wallis Prémium Használtautó Centert mintegy 100 millió forintos fejlesztéssel alakították ki. Az új helyszínen ellenőrzött, jótállással, igazolt járműtörténettel rendelkező prémium kategóriás kocsikat értékesítenek. Elérhető a BMW és a MINI márka használtautó-programjának kínálata is, az új autókhoz hasonló szolgáltatásokkal.

Antal Péter, az AutoWallis prémium üzletágának igazgatója elmondta: az értékesített járművek ellenőrzött forrásból származnak, egyebek között németországi kereskedőktől, magától a BMW AG-tól, és vannak közöttük az ügyfelektől visszavett, új autó vásárlásakor beszámított autók is.

Az AutoWallis csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagja a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző, amelyek együttes, nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot.

A csoport által képviselt márkák között van a BMW, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, és a Ssangyong.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek.
( onBRANDS – MTI )