A VOLVO JÖVŐRE KORLÁTOZZA A MAXIMÁLIS SEBESSÉGET

A Volvónál úgy gondolják, hogy a biztonságban újabb téren is úttörők lesznek.

A Volvo Cars úgy döntött, hogy minden újonnan gyártott autóban, amelyet a következő évben értékesítenek, korlátozza a legmagasabb sebességet. Legfeljebb 180 km/h-ig lehet gyorsulni.

Hakan Samuelsson, a Volvo elnök-vezérigazgatója a következőket mondta: „A Volvo vezető szerepet tölt be a biztonságban. Ez olyan dolog, amilyenek mindig is voltunk és mindig is leszünk. Kutatásunknak köszönhetően tudjuk, hogy melyik problémás területről van szó, amikor a súlyos sérülések és halálesetek kiküszöbölésére kerül sor autóinkban. És még ha az autó felső sebességének korlátozása sem egyetemes megoldás, érdemes ezt megtenni akkor is, ha ezzel csak egy életet is megmentünk.”

Jan Ivarsson, a Volvo Cars egyik vezető biztonsági szakértője hozzáteszi: “Az emberek egyszerűen nem értik, hogy a nagy sebességű vezetés milyen veszélyes. Megértjük a kígyók, pókok és a nagy magasságok veszélyeit. A nagy sebességű vezetés kockázatainak megértéséről nem lehet beszélni.”

A maximális sebességhatár mellett a vállalat már vizsgálja a “geofencing” technológiát is, amelynek automatikusan képesnek kell lennie a sebesség csökkentésére olyan érzékeny területeken, mint az iskolák és a kórházak.

A Volvo azt a kérdést is felveti, hogy az autógyártóknak jogában áll-e, vagy kötelessége-e olyan technológiákat építeni az autókba, amelyek az autóvezetőket vizsgálja olyan területeken, mint a gyorshajtás, az ittas vezetés vagy a figyelemelterelés. A kérdésre még nincs egyértelmű válasz, de hamarosan újabb változásokat jelentenek be.
( onBRANDS )