ÍRÓK AZ ÍRÁSÉRT

Kalligramos szerzőkkel népszerűsíti Kreatív írás specializációját a Szegedi Tudományegyetem Magyar Irodalmi Tanszéke.

Szilágyi Zsófia tanszékvezető, egyetemi tanár és munkatársai már nem első alkalommal indítanak formabontó akciót a tudományáguk iránti figyelem felkeltése érdekében. 

Az aktív, sok vendégelőadót felvonultató tanszék rendszeresen hívja fel a figyelmet izgalmas minikampányokkal a tanszéken folyó oktató, tudományos munkára. A „Magyaros leszek Szegeden” testimony kampány vagy Suzanne Collins nagysikerű young adult regénye, Az éhezők viadalának bemutatása a végzős gimnazisták számára (a diákok a közkedvelt könyv kapcsán kaptak betekintést azokba az elemzési szempontokba és tudományterületekbe, amelyekkel a magyar szakos képzésen is találkozni fognak) után most a Kalligram Kiadóhoz tartozó szerzőkkel kampányol a Kreatív írás BA specializáció mellett.

A kommunikációjában mémeket és gif-eket is szívesen alkalmazó tanszéken minden évben induló, négy féléves képzésen

a diákok nem csak az íráskészségüket fejleszthetik, de azt is megtanulhatják, hogyan kell kulturáltan véleményt alkotni mások szövegeiről.

Természetesen a képzés nem csak azok számára jó, akik írók szeretnének lenni, hanem azok számára is, akik abban gondolkodnak, hogy tanulmányaik után szöveg- vagy forgatókönyv íróként szeretnének majd elhelyezkedni a hazai vagy nemzetközi kreatív iparágban.

A hagyományos írásórákon túl négy előadás különösen is izgalmas és hiánypótló a tervezett curriculumban: lehet majd tanulni a populáris irodalomról, a gyerekirodalomról, a tudományos-fantasztikus irodalomról, és a detektívregényről is. A képzést végül rövid gyakorlat zárja – a tanszék abban is segít a hallgatóinak, hogy minél izgalmasabb helyekre kerülhessenek el szakmai gyakorlatra, kiadókhoz, lapokhoz vagy éppen netes portálokhoz.
( onBRANDS )