SHORTLISTES A SPORTS BUSINESS AWARDS-ON A TEQBALL

A magyar találmányon alapuló sportág második világkupáját tavaly októberben, a franciaországi Reims városában tartották.

A magyar fejlesztésű sportág második, Reimsben rendezett világkupája, valamint a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) is shortlistes az idei brit Sports Business Awards-on.

A 2. Teqball Világkupát a legjobb Egyesült Királyságon kívüli sportversenyek közé jelölte a zsűri, amelyre 42 országból érkeztek a világ legjobb teqballosai.

A 2500 néző előtt, látványos show kíséretében megrendezett világbajnokságon végig izgalmas, kiélezett labdameneteknek lehettek szemtanúi a szurkolók. A

100 ezer dollár összdíjazású világkupa

fővédnöke Robert Pirès világ- és Európa-bajnok francia válogatott labdarúgó volt, s olyan klasszisok is tiszteletüket tették a kétnapos eseményen, mint a francia William Gallas, a Chelsea és az Arsenal volt játékosa, illetve Simão Sabrosa, a portugál válogatott egykori futballistája.

A Nemzetközi Teqball Szövetséget (FITEQ, Fédération Internationale de Teqball) azon szervezetek közé jelölték, amelyek kiemelkedő munkát végeztek a társadalmi felelősségvállalás/közösségi feladatok terén.

A FITEQ-et 2017 márciusában alapították a svájci Lausanne városában, elnöke Borsányi Gábor társalapító, a Teqball ötletgazdája, alelnöke Huszár Viktor társalapító, a Teqball műszaki megvalósításának ötletgazdája és Gattyán György társalapító, a Teqball stratégiai ötletgazdája.

A nemzetközi szervezetet tavaly augusztusban hivatalosan is elismerte az Ázsiai Olimpiai Tanács, az Afrikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOCA) pedig idén júniusi éves rendes közgyűlésén fogja javasolni tagjainak, hogy ismerjék el hivatalosan is az eddig is már több mint 40 országba eljutó teqballt. Ez pedig azt jelenti, hogy a világ olimpiai bizottságainak több mint fele támogatja már a teqballt, amelyet a legnagyobb profi futballklubok használnak edzéseiken, s olyan klasszis játékosok népszerűsítik, mint az aranylabdás Ronaldinho.

Az idei Sports Business Awards egyes kategóriáinak győzteseit és a dobogósokat május 31-én, Londonban fogják kihirdetni ünnepélyes keretek között.
( onBRANDS )