JUBILÁL A TEDXYOUTH@BUDAPEST

Az idén a Miért? Miért ne? címen zajló egész napos rendezvénynek a MOM Kulturális Központ ad otthon április 13-án.

A jubileum jegyében az idei konferencián színpadra lép a TEDxYouth@Budapest több korábbi jeles előadója, tizenkilenc idén bemutatkozó, a jövő nagy reménységének tartott fiatallal egyetemben.

A délelőtti Miért? szekció azt az mindenkiben mélyen lakozó erőt, a „saját miértet” vizsgálja, amely előrevisz minket, ami miatt tettre készen kelünk fel reggelente. A miértek között megszállott közösségépítő, okoseszközöket oktatásba beemlő startupper, játékfejlesztő producer, a fiatalok és a munkaadók világát összehangoló tanácsadó, párkapcsolatokra szakosodott vlogger és coach, a fiatal kora ellenére sokat tapasztalt önmagát kereső és sok mindenben megtaláló vállalkozó és az online teret is meghódító bűvész segítenek eligazodni.

A Miért ne? szekció főszereplői azok a fiatalok, akik annak ellenére vágtak bele álmaik megvalósításába, hogy a többség nem látott lehetőséget ötleteikben, azok, akik a hallgatólagos vagy már túlhaladott játékszabályok újraírására vállalkoztak. A 20 éves wannabe polihisztor, a történelmet alkalmazott tudománnyá formáló városi kalandjáték-fejlesztő, a transzgenerációs örökséggel foglalkozó kutató, az inkubációs házakban mentoráló service designer, az egészségügyben uralkodó káoszt kézenfekvő megoldásokkal felülírni kész újító, a megszállott sportoló és utazásfüggő, illetve a legnagyobb gyengeségét, a „másságát” legnagyobb erősségévé kovácsoló zenész és marketinges mind, mind előremutató gondolatokkal nyitnak új kapukat.

A Miért most? zárószekcióban az idő és a most fontosságát felismerő előadók lépnek a TED konferenciák jól ismert vörös szőnyegére. A szinte minden médiaformátumban tapasztalatot szerző volt könyvkiadó marketingvezető a könyvek fontosságára hívja fel a figyelmet, az Y-generációs véleményvezér a közösségszervezéssel kapcsolatos tevékenységét és felnőttképzési modelljét mutatja be, terítékre kerül napjaink egyik legégetőbb fiatalokat érintő problémája, az iskolai zaklatás, a profi sport és a kiegyensúlyozott élet viszonya, valamint a klasszikus balett és a moderntáncművészet világa napjainkban.

Igazán izgalmasnak ígérkezik a szombati TEDxYouth@Budapest nyitószekciója is, ahol egy országosan egyedülálló kezdeményezés debütál. A Edisonplatform alapítói és meghívott vendégeik a Kids. Build. Future. előadáson mutatják be a szervezetet, melynek célja összefogni és együttműködésre ösztönözni azokat a tudásalapú, innovatív szereplőket, akik a gyerekek jövőre való felkészítésén dolgoznak.
( onBRANDS )