EGYÜTTES ERŐVEL MENTENEK ÉLETEKET A TENGEREN

Becs Miller, az RNLI csapat tagja nap mint nap szembenéz a kiszámíthatatlannal.

A Royal National Lifeboat Institution (RNLI) önkéntes partimentő szolgálat partnersége fontos része a Helly Hansen küldetésének, azaz hogy professzionális minőségű felszereléseket készítsenek és biztosítsanak a szakemberek számára, amelyek nem csupán életben tartják viselőiket, hanem egyúttal lehetővé teszik számukra, hogy

munkájuk során úgy érezhessék, igazán élnek.

A fulladásos balesetek elkerüléséért küzdő, jótékonysági szervezetként működő

RNLI aktívan részt vett a termékfejlesztésben,

ezzel is segítve a közös küldetést.  Az RNLI legénysége kizárólag önkéntesekből áll, akik több mint 142.200 életet mentettek meg 1824-ben történt alapításuk óta. A jótékonysági szervezet 238 állomást üzemeltet az Egyesült Királyság és Írország partvonalán, ahol 24 órás mentőszolgálatot működtetnek. Emellett a szervezet életmentői időszakosan a forgalmas strandokon is jelen vannak, árvízmentő csoportjuk pedig az árvíz által érintetteket támogatja.

Hihetetlenül elhivatottak

és igyekeznek a kiszámíthatatlanra is felkészülni – de vajon mi motiválja őket arra, hogy félelmet nem ismerve, még a legveszélyesebb partszakaszokon is gondoskodjanak az emberek biztonságáról?

A Helly Hansen számára éppen ezért Becs Miller a kiszámíthatatlanság egyik valós hőse, aki azért kezdett el az RNLI önkénteseként dolgozni, hogy segítséget nyújthasson azoknak, akiknek szükségük van rá.

„Mindig is fontos volt számomra, hogy hasznos tagja legyek a közösségemnek, és kétségkívül szeretem a kihívásokat.”

Szabadidejében maratonokat fut, sok időt tölt a szabadban, és rendszeresen úszik az Északi-tengerben. 22 éves pénzügyi karrierjét követően néhány éve, októberben csatlakozott az RNLI csapatához, amikor Skóciában hosszú, sötét éjjelek és viharos időjárás uralkodik. Úgy gondolta, hogy ha a telet végig tudja csinálni, akkor kétségkívül a nyár is menni fog.

„Nagyon intenzív a felkészülés, általában vasárnap, hétfőn és csütörtökön gyakorlatozunk. Fontos volt számomra, hogy amit a srácok, azt én is egytől egyig végig tudjam csinálni. A fizikai erő természetesen sokat számít, így ezt tudatosan fejlesztem: rendszeresen járok edzőterembe és futni. Legalább ilyen fontos azonban az empátia is.” – állítja.

Egy-egy vészhelyzet esetén Becs mindent félredob és hősiesen helytáll a legzordabb időjárási körülmények között is. Mivel csapatmunkáról van szó,

kulcsfontosságú a megfelelő fókusz és a kommunikáció,

hogy mindenki pontosan tudja a saját szerepét. Becs csapata változatos hátterű és foglalkozású önkéntesekből áll, a tagok között vannak például halászok, orvosok, sőt, még egy szélerőmű farm munkavállalói is csatlakoztak.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az RNLI tagja lehetek. Mind különbözőek vagyunk, ugyanakkor nagyon jó csapatot alkotunk együtt. Sok barátot szereztem itt, akikre ha kell, még az életemet is rábíznám.” – állítja Becs. Ez tökéletesen megmagyarázza, miért képesek olyan hatékonyan életeket menteni.

Az RNLI-vel történő együttműködésről Paul Stoneham, a Helly Hansen vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk azokat, akik másokon segítenek. Közös motivációnk nem más, mint hogy erősítsük a vízi biztonságtudatot, és csökkentsük a fulladásos balesetek számát. Izgatottan vágtunk bele a közös munkába és nézünk a hosszú távú együttműködés elébe, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.”

A Helly Hansen immár 142 éve készít olyan felszereléseket, amelyek a zord óceáni körülmények között is megfelelő védelmet nyújtanak. A vállalat az RNLI legénysége számára egy olyan, minden időjárásban helytálló, mentőakcióhoz szükséges felszerelést nyújt, amelynek kialakításánál az elsődleges szempont a lehető legnagyobb mozgásszabadság biztosítása volt. Az új felszerelés vízálló, légáteresztő és lényegesen könnyebb, mint a korábbi. A réteges technikai öltözködés lehetővé teszi, hogy az önkéntesek egyaránt melegen és szárazon maradjanak, miközben életet mentenek. A Helly Hansen a mentőállomások számára a felszereléseken kívül életmentő készletet, mentőcsónakot, vállalati- és egyenruhákat is biztosít.
( onBRANDS )