„NINCS NEKEM ERRE PÉNZEM!”

Dumaszínház és content hub az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár új kampányában.

„Úgysem fogom megérni a nyugdíjaskort!”,  „Most inkább a gyerekekre költök.” – csak néhány példa a leggyakoribb kifogások közül, amelyek a nyugdíjpénztári megtakarítás kapcsán felmerülnek. Ezekre, és az ezeket képviselő, szándékosan viccesre vett karakterekre épít az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár legújabb reklámkampánya, melynek főszereplője és részben szerzője Janklovics Péter. A kampány a közösségi médiában fut majd év végéig, és 6 rövid reklámszpotra, illetve a Nyugisnyugdij.hu content hub-ra épül.

Ma Magyarországon az átlagnyugdíj 134.000 Ft. Bár az önkéntes nyugdíjpénztárak fenntartható megoldást kínálnak az időskori anyagi biztonságra,

a megtakarítás elkezdése ellen mégis számtalan kifogást és tévhitet szoktak felsorolni.

A kifogások és tévhitek legyőzését célul tűző, edukatív kampányt indított az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár. A kampány központi ötlete a FLOW PR ügynökségtől származik, amely menedzseli is a kampányt és annak internetes felületeit. A kampány két eszközre: egy videósorozatra és egy weboldalra épül. A videókat a Dumaszínház két zseniális humoristája, Janklovics Péter és Lovász László készítették.

A videósorozatban hat, egymástól független, Janklovics Péter által alakított szereplő sorolja kérdéseit és tévhiteit a nyugdíjpénztári megtakarítással szemben, fiktív ügyfélfogadási szituációban. A humoros ellenérvek és tévhitek az önkéntes nyugdíjpénztár munkatársainak visszatérő tapasztalatait idézik, egyben jól mutatják, hogy különböző élethelyzetekben milyen kérdések merülnek fel a megtakarítással szemben, és vázolják a nyugdíjpénztár által kínált megoldásokat is.

„Hat filmet forgattunk, melyek a YouTube-on és a Facebook-on lesznek láthatók. Valamint elindítottuk a nyugisnyugdij.hu weboldalt, amolyan content hub-ot, ahol nagyon egyszerűen elmagyarázzuk, miért is éri meg belépni az önkéntes nyugdíjpénztárba.”nyilatkozta Hanák Márta, az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetője.

A honlapon helyett kapott egy Tények és Tévhitek rovat, és egy online nyugdíjkalkulátor is, ahol bárki kiszámolhatja, hogy különböző megtakarítási összegek és időtáv mellett nagyságrendileg mekkora megtakarítás gyűjthető össze és abból milyen mértékű nyugdíj-kiegészítés várható.
( onBRANDS )