HÚSZMILLIÓ DEÓVAL KÜZDÜNK AZ IZZADÁS ELLEN ÉVENTE

13 milliárd forint fölött az izzadásgátlók éves forgalma.

Értékben nyolc százalékkal nőtt az izzadásgátló termékek forgalma a hazai kiskereskedelemben 2018. május és 2019 áprilisa között: 13 milliárd forint fölött költöttek rá a magyarok. Ez 20 és fél millió darab terméket jelent, öt százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, mutat rá a Nielsen kiskereskedelmi indexe.

Staying fresh. Cropped image of beautiful young woman wrapped in towel standing against grey background, using deodorant; Shutterstock ID 171246548; PO: natural-deodorant-today-tease-160210; Client: TODAY Digital

A kiskereskedelmi forgalomban kapható dezodorok 62 százaléka célzottan izzadásgátló funkciót tölt be. A női és uniszex termékek viszik az értékbeli és darabszámbeli forgalom közel kétharmadát. A kiszerelések közül leginkább a spray kelendő (közel 50%), ezt követi a golyós dezodor, míg a stift bronzérmes. Ezek hárman viszik a teljes forgalom 92 százalékát értékben. „Futottak még” a gél és krém alapú izzadásgátlók.

A hazai fogyasztók döntő többsége (több mint fele) drogériából szerzi be a terméket, de nem bánkódhatnak a nagy, 2500 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű boltok sem: övék a forgalom több mint egynegyede.

„Egyre több izzadásgátló termék fogy. Az értékesített darabszám tekintetében Budapest és környéke jár élen, itt realizálódik az összforgalom több mint egyharmada.” – mondta Dászkál Fruzsina, a Nielsen piackutatási tanácsadója.

Az ország többi része kevésbé serényen küzd a verejték ellen: Északkelet- és Északnyugat-Magyarország viszi a forgalom egy-egy ötödét, míg a legkevesebb terméket délnyugaton vásárolják.
( onBRANDS )