ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ A MERCEDES-BENZ HUNGÁRIA ÉLÉN

Jörg Schmidt töltötte be a ezt a pozíciót, új megbízást kap a Daimler AG berkein belül.

Július 15-től Reinhard Münster (56) veszi át a Mercedes-Benz Hungária vezetését.

Az újonnan kinevezett ügyvezető igazgató Jörg Schmidt pozícióját veszi át, aki nagyban hozzájárult a Mercedes-Benz Hungária sikereihez. Az elmúlt 3,5 évben Jörg Schmidt széleskörű szakmai tapasztalata fontos szerepet játszott abban, hogy a Mercedes-Benz piacvezető pozíciót szerzett Magyarországon. A kiemelkedő üzleti eredmények mellett Schmidt egy motivált helyi csapatot és megalapozott üzleti kapcsolatokat hagy utódjára.

Reinhard Münster megtiszteltetésként tekint az új lehetőségre. „Különösen inspirálónak tartom, hogy a Mercedes-Benz már harmadik éve vezet a prémium személygépjárművek értékesítésében Magyarországon. Célom, hogy tevékeny részt vállaljak piaci pozíciónk további erősítésében. Ennek a kihívásnak a teljesítését a Mercedes-Benz innovatív termékportfóliója, széles modellválasztéka, valamint a növekvő és fejlődő márkakereskedői hálózat megléte is támogatja.” – mondta.

Az új ügyvezető igazgató 30 évvel ezelőtt kezdte karrierjét a Mercedes-Benznél. Reinhard Münster szakmai pályája során számos vezető pozíciót töltött be az értékesítés, a marketing és a termékmenedzsment területén. Többek között vezető marketing és értékesítési pozíciókban dolgozott a német értékesítési szervezetben, valamint az overseas régióban is. Az utóbbi években az overseas régió üzletfejlesztéséért is felelős volt. Mindemellett a magyar piacot is jól ismeri, hiszen korábban a közép- és kelet-európai régió szabályozási és üzletfejlesztési területén is dolgozott. Reinhard Münster házas és négy gyermeke van.

„Hálás vagyok Jörg elkötelezettségéért, teljesítményéért és eredményeiért. Szakértelme és vezetői képességei révén a Mercedes-Benz Hungária jelentős sikereket és értékesítési növekedést ért el a vállalat minden divíziójában: a személygépkocsik, a kishaszonjárművek, a tehergépjárművek és az after sales területén is. Örülök, hogy új vezérigazgatóként Reinhardra esett a választás, aki egy rendkívül tapasztalt menedzser az üzletfejlesztés területén, emellett kiváló eredményeket tud felmutatni korábbi pozícióiban. Most karrierje egy újabb, izgalmas fázisba lép, mivel Magyarország egy fontos, jelentős növekedési potenciállal rendelkező piacot jelent számunkra.” – mondta Matthias Lührs, a Mercedes-Benz személyautók overseas régiójának vezetője.
( onBRANDS )