FABRICIUS ÚJ FILMTERVÉT HÍVTA MEG A TORINO FILM LAB

A világ egyik legrangosabb forgatókönyv fejlesztő workshopja 2008 óta több mint 100 játékfilmet támogatott szakmai mentorálásával.

2019-es workshopjára, 16 filmtervet válogatott be több száz nevezett projekt közül a szeptemberben megrendezésre kerülő Torino Film Lab. A résztvevő forgatókönyvírók, és rendezők egymás és neves európai szakemberek előtt mutatják be új projektjeiket, majd közösen fejlesztik azokat.

A TFL Extended – Feature Lab során az alkotók megbeszélgetéseket folytatnak Európa 10 országából érkező fejlesztési szakemberekkel, forgatókönyvírókkal, script editorokkal.

Idén egy magyar filmterv került beválogatásra a workshopra: Fabricius Gábor legújabb, „Rule” munkacímű nagyjáték film terve, melynek témája a természet és ember kapcsolatának drámája, annak különböző aspektusai. A Rule forgatókönyvét Fabricius idén nyáron kezdte el fejleszteni.

A Torinoi Filmfesztivál és a Creative Europe MEDIA által 2008-ban életre hívott fejlesztési programján eddig több mint 100 alkotás készült el és mutatkozott be Cannes, Berlin, Velence, Locarno,  Toronto vagy San Sebastian filmfesztiváljain, valamint a Sundancen.

A TFL workshopjai globális színeket vonultatnak fel: olasz, szaudi, kolumbiai, francia, argentín, indiai, izraeli, spanyol, román, ukrán, lengyel, finn írók dolgoztak korábban filmterveiken. Olyan magyar alkotások vettek részt a TFL szakmai programjain, mint Nagy Dénes hamarosan forgó „Természetes fény”, Pálfi György, Az Úr hangja, vagy az Oscar-díjas rendező, Nemes-Jeles László „Napszállta” című filmje.
( onBRANDS )