ÖT ÉVE MAGYARORSZÁGON AZ EMIRATES

2014 óta több mint 3500 alkalommal repült az Emirates járat Dubaj és Budapest között.

Az Emirates, a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága öt éve van jelen Magyarországon. 2014-ben a légitársaság egy Airbus 330-200 típusú repülőgéppel indította naponta közlekedő járatát Budapest és Dubaj között. Ma már egy nagyobb, Boeing 777-300 ER gép szolgál az útvonalon, amely First Class-on 8 privát lakosztályt, Business Class-on 42 ággyá alakítható ülést, az Economy Class-on pedig 310 tágas ülőhelyet kínál a magyar utasok számára.

Az Emirates 300 magyar állampolgárt foglalkoztat, köztük 165 légiutas kísérőt és 4 pilótát.

A napi járat mellett a légitársaság 2014-ben egy globális ügyfélszolgálati központot is létrehozott Budapesten – második helyszínként Európában –, amely ma már 115 főt alkalmaz, akik 6 nyelven, magyarul, angolul, németül, olaszul, spanyolul és csehül állnak az utasok rendelkezésére.

Az Emirates napi járatai nemcsak Dubajjal kötik össze a magyar fővárost, hanem további népszerű úticélokkal is. A Budapestről indulók közül legtöbben Vietnámba, a Maldív-szigetekre, Dél-Koreába, Kínába és Japánba utaztak. A légitársaság 85 ország 150 városába repül Dubajból.

De az Emirates nem csak az utazni vágyóknak kínál minőségi választást, hanem a gazdasági szereplők számára is új kereskedelmi útvonalakat nyitott a Távol-Kelet, Ausztrália, Nyugat-Ázsia, Indiai-óceán és Közel- Kelet felé Dubajon keresztül.

2014 óta az Emirates SkyCargo több mint 35 ezer tonna árut szállított Magyarországról oda és vissza, köztük főként informatikai berendezéseket, gyógyszereket, jármű- és gépipari alkatrészeket.

Az Emirates Skywards, a légitársaság hűségprogramja, már 47 ezer magyar taggal büszkélkedhet, akik élvezhetik a tagsággal járó privilégiumokat: kedvezményes repülőjegyeket, szállásokat és egyéb kereskedelmi ajánlatokat.

Az Emirates díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerében már 11 magyar csatorna érhető el, melyek mellett további 4500 csatorna kínálatából, köztük a legújabb filmekből és TV-sorozatokból is válogathatnak kedvükre az utazók. Emellett a regionális konyhák ihlette ételek varázsolják emlékezetessé az utazást, míg az akár 20MB-nyi ingyenes Wi-fi adatforgalom a repülőút során is lehetővé teszi a kapcsolattartást a családdal, barátokkal. Az Emirates prémium szolgáltatásai, illetve a multikulturális személyzet vendégszeretete tette a világ egyik legelismertebb légitársaságává az Emirates-t.

Horváth Gábor, az Emirates magyarországi Country Managere így nyilatkozott: “Nagyon örülünk, hogy már az ötödik évfordulónkat ünnepeljük hazánkban. Magyarország számunkra egy kiemelten fontos piac. Partnereinknek köszönjük a folyamatos támogatást, és a jövőben is örömmel kínáljuk utasainknak világszínvonalú termékeinket és szolgáltatásainkat.”
( onBRANDS )