A VILÁG LEGNAGYOBB AKCIÓ- ÉS KALANDFOTÓ PÁLYÁZATA

Lenyűgöző helyszínen hirdették ki a Red Bull Illume 2019 díjazottjait. Képek.

A Red Bull Illume 2019 díjátadó eseményének otthont adó, 2275 méteren található alpesi múzeumban, lenyűgöző környezetben várhatták az eredményhirdetést a résztvevők. A fődíjas fotós, a 11 kategóriagyőztes és a 60 döntős képanyagát Zoran Filicic, az eredményhirdetés házigazdája ismertette.

A fődíjat a francia Ben Thouard nyerte el, Ace Buchan szörfösről készített, lélegzetelállító vízalatti fotójával.

© Ben Thouard :

A Tahitin készült kép rekord mennyiségű szavazatot kapott a szakmai zsűritől, amelyben 50 kiváló fotószerkesztő és digitális szakember kapott helyet.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők a múzeum előtti óriáskivetítőkön nézhették meg a döntőbe került fotókat. A kiállított munkák a hegy tetejéről a varázslatos dél-tiroli Bruneck völgyébe kerülnek, ezzel egyidejűleg a kiállítást az egyedi építészeti kialakításáról ismert salzburgi Hangar-7-ben is bemutatják.

A kiállításon a legjobb 60 fotó kerül bemutatásra, amely a tizenegy kategóriagyőztes munkát és a fődíjas képet is tartalmazza.

Íme a tizenegy kategória és azok nyertesei:

Legjobb Instagram fotó by SanDisk: Baptiste Fauchille

Kreativitás by Skylum: Denis Klero

Emerging by Red Bull Photography: Jean-Baptiste Liautard

Energia & Fődíj: Ben Thouard

Innováció by Sony: Laurence Rossman-Emms

Életmód: Alexander Wick

Masterpiece by EyeEm: Lorenz Holder

Mozgókép: Rupert Walker

Játszótér: Lorenz Holder

RAW: Noah Wetzel

Szárnyak: Philip Platzer

Marco Fuerst performs at the Red Bull Megaswing 2016 in Fromberg, Austria on July 7, 2016.

A Red Bull Illume-ról:

A Red Bull Illume fotópályázata a világ legnagyobb akció- és kalandfotó versenye, amely bemutatja a Föld legkreatívabb és leginkább magával ragadó fotóit, miközben rávilágít a képek mögött álló fotósokat éltető szenvedélyre, életstílusra és kultúrára. A 2019-es Image Quest az ötödik megmérettetés, 2019-ben pedig rekordmennyiségű pályamunka érkezett a világ több ezer fotósától.

Az 50 tagú szakmai zsűri feladata a 60 döntős, a 11 kategóriagyőztes és fődíjas munka kiválasztása volt, amelyet november 20-án az észak-olaszországi Plan de Coronesben található LUMEN Fotómúzeumban hirdettek ki. Az eredményhirdetést követően a finalista fotóanyagok három különböző kontinensre utaznak, hogy a világ nagyvárosaiban és kulturális fellegváraiban mutassák be a példátlan kiállítást.

A 2019-es Image Quest fényképei a redbullillume.com weboldalon elérhetők. Nagyfelbontású verziók, videók és további tartalmak a Red Bull Illume Media Room felületén a Red Bull Content Pool-on találhatók.