A VILÁG LEGNAGYOBB CAR-SHARING SZOLGÁLTATÓJA JÖN LÉTRE

A Daimler tulajdonában lévő car2go és a BMW által tulajdonolt DriveNow ezután SHARE NOW néven egyesül.

A névváltás mögött egy világméretű piaci összeolvadás áll: A car2go és a DriveNow autómegosztó vállalatok egyesülésével. Európa többi „DriveNow városa”, így Budapest is sorra csatlakozik az új rendszerhez, a SHARE NOW tervei szerint 2020 első negyedévében a felhasználók már mindenhol új néven találkozhatnak a közel 20 000 autót számláló flottával.

A DriveNow árpilis végén kezdte meg működését a fővárosban, ezzel Budapest 12 európai nagyvároshoz, köztük Bécshez is csatlakozott. A szolgáltatás egyik legnagyobb előnye az, hogy

egyetlen regisztrációval mind a 12 európai városban használhatók az autók.

Világszinten jelentős igény mutatkozik a felhasználók részéről a nemzetközi átjárhatóságra.

Az éve elején a Daimler tulajdonában lévő car2go és a BMW által tulajdonolt DriveNow ezután SHARE NOW néven egyesül.

Bécsben az új rendszert már holnaptól, november 19-től igénybe vehetik a felhasználók.

A budapesti DriveNow felhasználók ezért időlegesen, a jövő év elején várható hazai átállásig, nem fogják tudni saját regisztrációjukkal igénybe venni Bécsben a SHARE NOW autóit. Az átállás után viszont a világ legnagyobb car-sharing autóflottájából közel 20 000 autót bérelhetnek Európa 26 városában. Olyan metropoliszokban is SHARE NOW autóba ülhetnek, mint Párizs, Amszterdam vagy Madrid. Ezzel teljesen átalakulhatnak és kiszélesedhetnek a külföldre látogató turisták vagy üzleti úton lévő felhasználók mobilitási lehetőségei.  Az összeolvadással nem csak az autók számának és típusának növekedésében, hanem a szolgáltatásban is várható bővülés, a jövőben még több élethelyzetre adva reális közlekedési alternatívát.

„A mostani változás egyelőre csak akkor érinti az ügyfeleinket, ha külföldre utaznak. Egészen a hazai, jövő év eleji átállásig nem fogják tudni használni a SHARE NOW autóit, azonban néhány hónap múlva kinyílik a világ az autómegosztást használók számára. A hazai felhasználók a világ legnagyobb autóflottájával és legnagyobb lefedettségével rendelkező szolgáltatójához csatlakoznak. Ezzel már egy nyaralás vagy üzleti út közlekedési perspektívái is jelentősen kitágulhatnak. Egyre több élethelyzetre, mobilitási igényre tudunk választ adni.” – mondta Fischer Péter, a DriveNow Magyarország ügyvezetője.
( onBRANDS )