RANGOS DÍJJAL ISMERTÉK EL A PÁTZAY BORBIRTOK BOROSCÍMKÉIT

A Red Dot Awards a világ legnagyobb és legtekintélyesebb dizájn és formatervezési díja.

A Red Dot Awards díjra minden évben tízezernél is többen pályáznak a világ több mint 50 országából. Idén a Pátzay Borbirtok címkéi is díjat kaptak, a grafikákat a Graphasel Design Studio tervezte.

Nem véletlenül nevezik a Red Dot Awards-ot a dizánj Oscarjának is, a díjazottak között a legnagyobb világmárkák szerepelnek – az autógyáraktól egészen az elektronikai és számítástechnikai vállalatokig. Borászatok azonban meglehetősen ritkán nyernek, így különösen elismerésre méltó a Pátzay Borbirtok és a Graphasel Design Studio díjazása.

A Graphasel tervezői a Pátzay Borbirtok teljes arculatváltásáért feleltek,

amely a borászat modernizálásának és megújulásának részét képezi. A Pátzay Borbirtok az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően vált hazánkban egyedülálló, modern technológiával és a fenntarthatóságért tett erőfeszítésekkel dolgozó borászattá.

A borászat a jelenleg elérhető legmagasabb szintű borkészítési technológiákat alkalmazza, ehhez megújuló energiát használ. A 157 napelem a Pátzay Borbirtok által felhasznált energiának 65 százalékát fedezi. 17 hektár saját szőlővel rendelkezik a borvidéken, amiből tizennégyet telepítettek újra az elmúlt években.

A modernizáció az elmúlt években rengeteg szakmai és piaci elismerés hozott. A Pátzay Tégladomb Szürkebarát három nemzetközi aranyérmet kapott: Bordeaux-ban, Brüsszelben és Berlinben. A Pátzay Prémium Chardonnay-t a Mundus Vini Spring Tasting 2022 aranyérmével díjazták. Boraik díjakat kaptak a VinAgorán, az International Wine Challenge-en és a Decanter World Wine Awards-on. A száz legjobb magyar bor közé két Pátzay bor, az Irsai Olivér és a Pinot Noir Rosé is bekerült.

A Red Dot Awards győztes címkén a tulajdonos család nemesi származására utal a kreatív csapat által megálmodott üres címerforma, melyet a Borbirtok – Kis Péter által tervezett – díjnyertes épületének formája inspirált. A Graphasel és a Pátzay csapat együttműködése eredményeként mára a palack polcokra álmodott képe is kikristályosodott. Formavilága a minimalista eszközökre utal, ugyanakkor cseppet sem szerény vagy visszafogott. Az elegancia, a luxus azért is domináns, hiszen a Red Dot-tal jutalmazott terveket viselő palackokkal főként éttermi környezetben, bárokban, hotelekben találkozhat a fogyasztó, a hipermarketekben nem.
( onBRANDS )