LÉGIUTAS-KÍSÉRŐKET TOBOROZ AZ EMIRATES

A sikeres felvételihez öt hasznos tippet osztott meg az Emirates légiutas-kísérője, Vas Vanda, aki egyike a világcég több mint 300 magyar munkatársának.

A dubaji központú Emirates Nyílt Napot tart a leendő légiutas-kísérőknek, ahol nem csak az álomállásról, de Dubajról is sok információt kaphatnak a jelentkezők.

Budapesten szeptember 25-én reggel 8 órától a Marriott szállodában, míg Pécsett szeptember 27-én szintén reggel 8 órától a Laterum szállodában várják azokat, akik légiutas-kísérőként képzelik el a jövőjüket.  Az Emirates légiutas-kísérők egy mindenre kiterjedő munkavállalói csomagban, adómentes jövedelemben, kényelmes dubaji lakhatásban és ingyenes munkahelyi transzferben részesülnek. Biztosított a légiutas-kísérők egészségügyi és fogászati ellátása, valamint vásárlási és szabadidős kedvezményekre is jogosultak, de családtagjaik és barátaik is kaphatnak utazási kedvezményeket. Ennek megfelelően a felvételi eljárás is igen átfogó és alapos. Az Emirates egyik munkatársa most bepillantást enged a sikeres felvételi kulisszatitkaiba.

Vas Vandát is egy Nyílt Napon választották ki, és már öt éve dolgozik az Emirates légiutas-kísérőjeként. Azóta számtalan járaton teljesített szolgálatot, és bejárta a világ 71 különböző országát.

Vanda most közkinccsé teszi, mi kell ahhoz, hogy egy jelentkező sikerrel járjon és végül a fejére húzhassa a méltán híres piros Emirates sapkát.

  1. Ellenőrizd, milyen feltételekkel lehet valaki légiutas-kísérő!

Számtalan előfeltétele van a foglalkoztatásnak. Az egyik ilyen, hogy a jelölteknek be kell tölteniük a 21. életévüket, és képesnek kell lenniük arra, hogy lábujjhegyre állva elérjék a 212 centiméteres magasságot. Ehhez a munkához megfelelő fizikai adottságokra is szükség van. Győződj meg róla, hogy megfelelsz ezeknek az alapvető előírásoknak, másként nem fogják figyelembe venni a jelentkezésedet.

  1. Kerülj képbe!

Triviálisnak tűnhet, de a jelentkezés menetét legpontosabban az Emirates állásportálján  ismerheted meg. Ez tartalmaz minden olyan hasznos információt és előírást, ami – ha be is tartod őket – eljuttathat a sikeres jelentkezésig. Én szeretek felkészülten megjelenni egy állásinterjún, javaslom, hogy te is végezz alapos kutatást a cég történetével kapcsolatban. Vesd össze a tapasztalataidat, tudásodat, képzettségedet a munkaköri elvárásokkal, legyenek kész válaszaid és öltözz az alkalomhoz illően, mint egy profi jelölt. Figyelj a nonverbális kommunikációdra, a testtartásodra és az arckifejezésedre!

  1. Gyakorold a nyelvet!

Az angol nyelv ismerete természetesen alapvető elvárás, de a kommunikációs képességek összessége dönti el a jelentkezésed sorsát. A fellépésed meghatározza az első benyomást, de a kiválasztási folyamat későbbi fázisaiban olyan helyzetekbe kerülsz majd, ahol a kiváló kommunikációs képességekre is szükséged lesz. A légiutas-kísérők munkája megköveteli, hogy a munkatársak minden helyzetben kiválóan kommunikáljanak, ezért elkerülhetetlen, hogy a toborzási nap előtt teszteld a képességeidet és gyakorlod a nyelveket. Az interjú gyakorlása segít a stressz leküzdésében. Én például szeretek jegyzetelni is, és összefoglalót írni azokról a kérdésekről, amelyek az interjú során felmerülhetnek.

  1. Érkezz a legjobb formádban!

A jelölteknek arra is fel kell készülniük, hogy akár az egész napjuk is a felvételivel telhet. A kiválasztottak értesítést kapnak majd a további teendőkről, és interjú időpontokról. A jó szellemi és fizikai állapot nélkülözhetetlen a kiválasztás során, ez kell ahhoz, hogy egy jelölt eljusson a légiutas-kísérők számára tartott tréningekig. Az intenzív képzések alatt mindvégig számíthatsz a trénerek és más munkatársak támogatására, akik osztoznak is veletek a feladatokban.

  1. Változtasd meg az életed!

Csapatunkat 135 különböző nemzetiségű munkatárs alkotja, az Emirates pedig 86 ország 161 célállomására kínál utakat a világ hat kontinensén. Egy ilyen nemzetközi csapatban dolgozni páratlan kulturális tapasztalatot jelent. Fel kell tehát készülnöd egy hatalmas, de nagyon pozitív változásra. Azzal, hogy légiutas-kísérővé válsz és Dubajba költözöl, az utazás a munkád, és az életformád szerves részévé válik.

Vanda végül az interjúk mellé azt tanácsolja, hogy mindig legyetek magabiztosak és higgyetek magatokban. Legalább ennyire fontos az őszinteség, vagyis mondjátok mindig azt, ami először eszetekbe jut. Nem csak a mondanivaló tartalma fontos, de az is, ahogyan mondjátok. Nagyon fontos a munka iránt tanúsított érdeklődésetek, és a lelkesedés. Próbáljatok összhangba kerülni a kérdezővel és a többi jelölttel is. És persze érezzétek jól magatokat!

A Nyílt Napon való részvételhez nem szükséges előzetes regisztráció, de a jelölteknek egy fotóval és egy angol nyelven írt aktuális önéletrajzzal kell érkezniük, pont úgy, ahogy az a weboldalon szerepel. A légitársaság az új pozíciók betöltéséhez nőket és férfiakat is keres.
(ONBRAND)