MAGYAR SIKEREK A SZAKMÁK EURÓPA-BAJNOKSÁGÁN

A magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.

Ünnepélyes záró ceremónia keretében hirdették ki a EuroSkills Budapest 2018 győzteseit a Papp László Budapest Sportarénában. 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést.

Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.

A versenyt óriási érdeklődés övezte: a rendezvényt három nap alatt összesen 100 ezer látogató tekintette meg.

A szakmák 2018-as Európa-bajnokságán 525 versenyző szállt ringbe 37 szakmában és a záró ceremónián kiderült, hogy közülük kik állhattak a dobogó legfelső fokára, ki nyerte el az Európa Legjobbja címet, továbbá kik lettek a Nemzetek Legjobbjai. Az ünnepélyes eseményen részt vett Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke.

A magyar szakemberek ismét bizonyították, hogy tudásuk és szakértelmük kiemelkedő az európai mezőnyben is: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 8 kiválósági érmet nyertek, összesen 17 helyezést.

A EuroSkills Budapest 2018 Nemzet Legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János (bútorasztalos szakma) tudhatja magáénak.

A legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria csapata, a harmadik pedig Franciaországé lett. Magyarország a negyedik helyen végzett.

A győztesek teljes névsora ITT érhető el.

“Egy magyar közmondást ajánlok figyelmükbe, amely így szól: a jó mesterembernek egész világ a hazája. Legyenek büszkék rá, hogy olyan tudás birtokában vannak, amely valóban az egész világon, mindenhol egyformán versenyképes. Ez pedig nem más, mint a precíz, pontos, lelkiismeretes, eredményes munka, amelyre a világon mindenütt szükség van.” – emelte ki Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

“Győzött a gazdaság, Európa gazdasága, benne Magyarország gazdaságával, mert olyan fiatal szakemberekkel lett gazdagabb, akik sikereikkel, teljesítményeikkel magasra helyezik a minőségi mércét. Győzött a magyar szakképzés ügye, mert meg tudta mutatni a fiatal szakmai elitet azoknak, akik még csak terveznek erre az útra lépni.” – mondta Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

“Magyarország, a magyar intézmények, szervezetek és vállalatok együtt tették a EuroSkills Budapest 2018 eseményét Európa legjobb fiatal tehetségeinek nagyszerű és felejthetetlen élményévé. Magyarország kijelölte a EuroSkills következő évtizedének kezdőpontját azzal, hogy rendkívüli professzionalizmust tanúsított a rendezés során és megemelte a mércét ennek az eseménynek mind a minőségét mind pedig a méreteit illetően.” – mondta Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke.

A nemzetközi szakmai fesztivál és szakembertalálkozó lebonyolításához szükséges eszközök beszerzését 84 szponzor és 20 partner támogatta gépekkel, szerszámokkal, alapanyagokkal, technikai személyzettel és know-how-val. A verseny lebonyolításában 700 önkéntes is segített budapesti iskolákból.
(onBRANDS)