SPÉDER ZOLTÁN ELADTA A CEMP-X ONLINE ZRT.-BEN LÉVŐ KÖZVETETT TULAJDONÁT

A közlemény szerint tranzakció az index.hu kiadóvállalatának és szerkesztőségének működését nem érinti.


Spéder Zoltán eladta a cemp-x online Zrt.-ben lévő közvetett tulajdonát, a társaság részvényeit Ziegler Gábor igazgatósági tag és Oltyán József médiavállalkozó vásárolták meg – közölte Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kurátora hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Spéder Zoltán a Silhouette Capital Managementen keresztül értékesítette a cemp-x online Zrt.-ben lévő tulajdonrészét. Az adásvétellel Ziegler Gábor, valamint Oltyán József 50-50 százalékos tulajdont szerzett a vagyonkezelő társaságban, illetve kizárólagos irányításuk alá kerültek a cemp-x online Zrt. kiadóvállalatai, valamint az Inda-Labs Zrt. és a csoport érdekeltségébe tartozó portálok felületeit értékesítő CEMP SH Kft.

Az adásvétellel párhuzamosan Bodolai László eladta az NP Nanga Parbat 17. Zrt.-ben lévő kizárólagos tulajdonát, amelyet 50-50 százalékos arányban a cemp-x online Zrt. és a CEMP SH Kft. vásároltak meg. Az NP Nanga Parbat 17 Zrt. az alapítója az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak.

A tranzakció az index.hu kiadóvállalatának és szerkesztőségének működését nem érinti, az Index.hu Zrt. részvényei a Bodolai László irányítása alatt működő Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonában maradtak – áll a közleményben.

A cemp-x online Zrt. kizárólagos érdekeltségébe tartozó kiadók olyan kiadványokat működtetnek, mint a Dívány, a Femina, a Port., a TotalCar, és a Napi, emellett ide tartozik az Inda szolgáltatáscsoport, illetve a csoport sales house tevékenységét ellátó CEMP SH Kft.

Az új tulajdonosok célja a cemp-x online Zrt. érdekeltségébe tartozó vállalatok és szerkesztőségek további sikeres és független működésének biztosítása, továbbá a csoport hirdetési és egyéb bevételeinek növelése, a CEMP SH piacvezető szerepének megerősítése – áll a közleményben.

Az Index.hu Zrt. részvényeit 2017. januárja óta tulajdonló MFA-t egy személyben Bodolai László kuratóriumi elnök irányítja. A cemp-x online Zrt. új tulajdonosai számára az index.hu jogi képviseletét 15 éve ellátó, illetve az MFA létrehozása óta az alapítvány, illetve az Index.hu Zrt. elnöki pozícióját betöltő Bodolai László személye a garancia arra, hogy az index.hu továbbra is megőrizze politikai függetlenségét és ennek köszönhető sikeres működését – hangsúlyozták a közleményben.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke felmentette tisztégéből Nagy Ajtony Csaba, valamint Kereszty Gábor igazgatósági tagokat. A társaság háromfős igazgatóságát a jövőben Bodolai László elnök, Szombathy Pál igazgatósági tag mellett az index mindenkori főszerkesztője alkotja majd.
(MTI, onBRAND)