4-BŐL 1 AMERIKAI VALÓBAN TÖRÖLTE A FACEBOOK ALKALMAZÁST

Az elmúlt évben az amerikaiak "büntették" a Facebook-ot, mivel egyre többen értenek egyet a közösségi média felület életükben játszott mérgező szerepével.

Egy új Pew Research Center-felmérés azt mutatja, hogy a lakosság jelentős része az elmúlt egy évben hosszabb szünetet tartott a Facebook-on, és az amerikai felhasználók 26%-a azt mondta, hogy teljesen eltávolították az alkalmazást a telefonjukról.

A Facebook-on szünetet tartók között az új felmérés nem talált összefüggést valaki politikai nézetei és hajlandósága között.

A demokraták és a republikánusok egyaránt csökkentik a közösségi média oldal használatát.

Nagy különbség volt azonban abban, hogy az emberek hogyan reagáltak a platformra az életkor alapján. A 18-29 éves felhasználók 44 százaléka azt mondja, hogy törölték a Facebook alkalmazást a telefonjaikból, míg a 65 évnél idősebb felhasználók mindössze 12 százaléka számolt be arról, hogy ugyanezt tette.

Az amerikai felhasználók többsége arról is beszámolt, hogy megváltoztatták az adatvédelmi beállításokat az elmúlt évben. De ebben igen nagy különbség volt. A fiatalabb felhasználók (18-29) körülbelül 64 százaléka megváltoztatta az adatvédelmi beállításokat az elmúlt évben, míg a 65 évnél idősebbek közül csak azegyharmaduk.

Egyesek olyan összeesküvés elméleteket teremtenek, amelyek néha mainstreamekké válnak és ezek olyan közösségi média webhelyekről származnak, mint a Facebook és a Twitter.
(onBRAND)