19 ÉV UTÁN BÚCSÚZIK KRISZTINAVÁROSTÓL A MAGYAR TELEKOM

A cég a székházzal szembeni plakáton mond búcsút korábbi főhadiszállásának.

A Telekom dolgozói szinte második otthonukként tekintettek Krisztinavárosra. Az ott eltöltött éveknek most a székházzal szembeni citylighton intenek búcsút, amelyről sokszor köszönt vissza a cég kreatívja a városra.

A Telekom nem csupán így hagyta rajta a keze nyomát a kerületen: megszépítették a Vérmezőt, tűzfalat dekoráltak, a székház aulájában több alkalommal rendeztek kiállítást, jótékonysági akciókat, a konferenciaterem pedig karácsonyi kerületi rendezvényeknek adott otthont.

A vállalat 1999-ben költözött be az épületbe, amelynek múltja 1853-ig nyúlik vissza: ekkor épült meg Pán József tervei alapján a Karátsonyi-palota. Ezt 1938-ban bontották le, hogy a helyén német birodalmi iskola építésébe kezdjenek. A folyamat egészen az ötvenes évekig tartott, a Kohó- és Gépipari Tervező Vállalat 1954-ben kapta meg a végül elkészült, szocialista realista stílusú épületet, amit 1990-ben vásárolt meg a Matáv. Az irodaház Balázs Mihály Ybl-díjas építész tervei alapján nyerte el jelenlegi formáját 1999-ben.

A Krisztina körút mellett a cég a Kaposvár utcai telephelyétől is hasonlóan búcsúzik. Húsz év után új korszak kezdődik a Telekom és a T-Systems közös életében, hiszen a Könyves Kálmán körúton az ország legnagyobb és legmodernebb székházát 4500 dolgozó veszi birtokába.
(onBRANDS)