EFFIE AWARDS MAGYARORSZÁG 2018

A Várkert Bazárban megrendezett Díjátadó Gálaesten hirdették ki az idei Effie verseny eredményeit.

A november 9-én a Várkert Bazárban megrendezett Díjátadó Gálaesten – a Platinával együtt – összesen 41 díjat adtak át a szervező szakmai szövetségek elnökei, és az Effie támogatói: mostantól kiosztják a „Finalist” díjakat is.

A 17. magyarországi Effie díjátadóján 4 Arany, 7 Ezüst és 7 Bronz Effie– t kaptak azok a 2017.01.01. és 2018.07.31. között Magyarországon futott kampányok, amelyek a kiírás szerint

igazolhatóan sikeresek, hatékonyak voltak,

a kétfordulós, közel 100 fős zsűrizésen pályaművükre a legtöbb pontot kapták. A végső pontszám kialakulásánál a kihívásra, az ötletre, a kreatívra adott pontok 23,3%-23,3%- 23,3%-os súllyal, az eredmény bemutatására adott pontok 30%-os súllyal számítottak, ezzel is aláhúzva:

az Effie nem kreatív verseny, s mint ilyen, egyedülinek számít a nemzetközi porondon.

A hatékonyság Oscar-díjának is nevezett, 51 éve alapított Effie 17. hazai megmérettetésén

a legrangosabb elismerést a Platina Effie-t a Durex Randizni szeretnél? kampányért kapta a Reckitt Benckiser és a Dentsu Aegis Network Hungary.

A nemzetközi Effie Index világranglistán már a „Finalist” elismerést szerzett kampányok alkotói is pontszerző szereplők, a hazai Gálaesten 23 ilyen kampány nevezője vehette át ezt az elismerést egy vagy több sikeres pályaműért.

Finalist díjakat nyert az ACG, Café Communications, Carat Hungary 21, Fastbridge, Initiative, Mediacom Magyarország, Mindshare, Ogilvy Budapest, Uniomedia Communications, Wavemaker, Young&Rubicam Budapest.

Arany Effie-t nyert nevezők: ACG, Dentsu Aegis Network Hungary, Human Dialog, Rewart

Ezüst Effie-t nyert nevezők: ACG (2), Café PR, Progressive, OMD Hungary, Phd Hungary, Uniomedia Communications

Bronz Effie-t nyert nevezők: ACG (2), Mindshare, PanMedia Western, Phd Hungary, Publicis One / Starcom, Uniomedia Communications

Az Effie-n díjat kapott alkotások (kampány/megbízó/pályázó/társügynökség) részletes listája ITT olvasható!

Megbízók és ügynökségek világszerte az iparág egyik legkiemelkedőbb, egyedülálló szakmai elismeréseként tekintenek az Effie-re, amely díjazza a sikeres és hatékony marketingkommunikáció minden formáját. 1968 óta az Effie megnyerése a teljesítmény globális szimbólumává vált, ma már világszerte több mint 51 országban rendezik meg a versenyt.

A 17. magyarországi Effie támogatói és együttműködő partnerei:

Central Médiacsoport, Ringier Axel-Springer, MTVA, Kantar Millward Brown, NewAgeAdvertising, Adaptive Media, RentIT, Gifie, Ameriakiszek.hu, Reklameszkoz.hu, Várkert Bazár, Visual Europe Group

A Díjátadó Gálaest zenei fellépője a Budapest Bár volt.
(onBRANDS)