MAGYARORSZÁGI KIÁLLÍTÁS IS SZEREPEL A GLOBAL FINE ART AWARDS DÍJ KÖZÖNSÉGSZAVAZÁSÁN

A budapesti Ludwig Múzeum tárlatára is lehet voksolni.

A budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Permanens Forradalom – Mai ukrán képzőművészet című tárlatára is lehet voksolni a Global Fine Art Awards (GFAA) díj hétfőn indult közönségszavazásán.

A kortárs ukrán képzőművészetet bemutató kiállítás

31 ország további 93 jelöltjével együtt került a rangos nemzetközi versenybe,

amelynek díjait évente 13 kategóriában ítélik oda.

A Budapesten 2018. április 6. és június 24. között megrendezett tárlat Az év legjobb csoportos kortárs művészeti kiállítása kategória díját nyerheti el.

Az évente kiosztott elismerés jelöltjei között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, emellett január 14. és 27. között a közönség is voksolhat kedvencére, és a legtöbb szavazatot kapott jelöltnek odaítélik a Youniversal Award díjat.

Az érdeklődők naponta egyszer szavazhatnak az ABC sorrendben megjelenő kiállításcímekre – a Ludwig Múzeum válogatásának angol címe: Permanent Revolution: Ukranian Art Today linken.

A Permanens Forradalom kategóriájának egyetlen közép-európai jelöltje.

A másik európai jelölt, a londoni Tate Britain All Too Human – Bacon, Freud and a Century of Painting Life című kiállításának friss változata az elmúlt napokig a Magyar Nemzeti Galériában volt látható Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete címmel.

A díjátadót március 12-én tartják New Yorkban.
(onBRANDS – MTI)