BLASKÓ NIKOLETT A MAKSZ ÚJ ELNÖKE

A pozíciójából december végén távozó Aczél Lászlót váltja.

Aczél László mivel távozott a VMLY & R ügyvezető igazgatói székéből, így a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségében is megszűnt elnöki státusza. A közel hatvan ügynökséget tömörítő MAKSZ alapszabályzatának értelmében 30 napon belül kell új elnököt választani.

A tagügynökségek 2019. január 17-én tartották meg rendkívüli közgyűlésüket, amelyen 90%-os szavazatrészvétel mellett, magas szavazattöbbséggel Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője nyerte meg a választást kihívójával, Mező Lászlóval a Médiacom ügyvezetőjével szemben.

Blaskó Nikolett 2010 óta a MAKSZ szekcióvezető alelnöke, ahol számos szakmai kezdeményezés fűződik nevéhez, emellett felügyelőbizottsági tagja az ÖRT-nek és tagja az MRSZ új elnökségének is.

„Amióta csak részt veszek a MAKSZ munkájában, leginkább olyan feladatokba folytam bele, olyan projekteket generáltam, vagy vezettem, amelyek az ágazat érdekeinek érvényesítését, a szakma reputációjának emelését célozták. Ilyen volt a beszerzési útmutató kidolgozása, a  tenderkoordináció bevezetése, az iparági ranglista, vagy az árazást segítő rezsióradíj kalkulátor és a kutatási white paper létrehozása. Úgy vélem, az elmúlt években alapvetően jó irányba indult el a szervezet, de még nagyon sok a tennivalónk. Az ügynökségi szektorban egyfajta identitás válság érzékelhető, helyünk, szerepünk az ügyfelek fejében már nem egyértelmű, alkotóból sokszor végrehajtó státuszba minősülünk, alapérdekeinket sem tudjuk érvényesíteni, egyre magasabb bér és működési költségek mellett egyre alacsonyabb árakon vagyunk kénytelenek dolgozni. Ennek következtében évről-évre többen  hagyják el a szakmát, rengeteg fiatal megy külföldre jobb feltételekért és lehetőségekért. A helyzet megoldásához a korábbiaknál erősebb szakmai összefogásra és érdekképviseletre van szükség, amihez a szövetség megújítása mellett, új tagok bevonása, a reprezentivitás növelése, aktívabb jelenlét és célirányosabb szakmai projektek létrehozása a feladatunk. Ezen fogunk dolgozni a szövetségben a következő 1,5 évben.” – mondta az új elnök.
(onBRANDS)