ISMÉT IFJ. CHIKÁN ATTILÁT VÁLASZTOTTÁK A BCSDH ELNÖKÉVÉ

Az elmúlt három év elnöksége alatt a szervezethez 27 új vállalat csatlakozott.

Ifj. Chikán Attilát, az ALTEO Energiaszolgáltató vezérigazgatóját választotta ismételten elnökévé a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért ( BCSDH ) tisztújító közgyűlése.

A 83 cég a hazai GDP több mint 30 százalékát termeli.

Mindemellett a szervezett elismertsége és láthatósága a közvélemény és a szakpolitika számára egyaránt növekedett.

Az újra megválasztott elnök munkáját egy négytagú elnökség segíti. Az elnökség újraválasztott tagjai Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese, Dr. Fábián Ágnes, a HENKEL Magyarország ügyvezető igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója. A testület új tagjaként Nagy Grétát, a Dandelion Kft. Ügyvezető igazgatóját a leköszönő Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária ügyvezető igazgatója helyére választotta meg a közgyűlés. Az ő megbízatásuk – az elnök mandátumához hasonlóan – három évre szól. A BCSDH ügyvezetését továbbra is Márta Irén látja el.

A Felügyelőbizottság újraválasztott tagjai Pallaghy Orsolya és Dr. Fazekas Orsolya. A leköszönő Lakatos Sándor, az Inest ügyvezető igazgatójának helyére Kocsány Jánost, a Graphisoft Park SE vezérigazgatóját választotta meg a közgyűlés.

„Szervezetünk jó úton halad. Az utóbbi három év egyik legnagyobb eredményének egyértelműen a Körforgásos Gazdaság Platform létrejöttét tartom, amely a BCSDH, a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére jött létre. A Platform célja az összefogás és tudásmegosztás a vállalati, a kormányzati és a tudományos szféra részvételével. Az alapítás óta már 55 tagvállalat írta alá az egyetértési nyilatkozatot, ez a szám pedig egyre csak növekszik. Célom továbbá, hogy még inkább megszilárdítsuk, illetve kiterjesszük a kormányzati és nemzetközi kapcsolatrendszerünket, a kölcsönös szakértői támogatás ugyanis nagyban hozzásegíthet minket a jövőbeni céljaink eléréséhez. Határozott elképzelésem, hogy a BCSDH-nak nyitnia kell a kisebb vállalatok felé is, hogy minél több céggel ismertethessük meg a fenntartható fejlődés eszményének lényegét.”– mondta Ifj. Chikán Attila.
( onBRANDS )