ÚJ PROJEKTIGAZGATÓ A CORVIN TECHNOLOGY PARKNÁL

Elsődleges feladata a Corvin Sétány legújabb irodaházának befejezése, valamint a további fejlesztések előkészítése.

A kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő cégcsoportjához csatlakozott projektigazgatóként Balassa László. Irányításával végső fázisba kerül a már szerkezetkész, összesen 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaház fejlesztése. A Futureal-csoport új projektigazgatója két évtizedes tapasztalattal rendelkezik nagy értékű ingatlanfejlesztések tervezésében és megvalósításában. 

Eddigi karrierje során a szakember átfogó ismeretekre tett szert iroda-, szálloda-, ipari és kiskereskedelmi épületek tervezésében és megvalósításában. Anthony Gall építésszel együttműködve a szakértő részt vállalat a Clark Hotel tervezésében és engedélyeztetésében, emellett a Corvinus Egyetem új épülete, az Allianz Székház és a Millenáris Irodaház fejlesztése is Balassa László nevéhez fűződik. A Futureal-csoportnál elsődleges feladata a Corvin Sétány legújabb irodaházának befejezése, valamint további hazai, illetve nemzetközi fejlesztések előkészítése is.

A Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik el a két ütemben megvalósuló Corvin Technology Park. Az épület 14 200 négyzetméteres első üteme várhatóan idén tavasszal, a 12 800 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező második ütem pedig ősszel fejeződik be. A digitális korszak elvárásai szerint tervezett épület kialakítása egyszerre illeszkedik a korábban a Corvin Sétányon létrejött irodaházakhoz és mutat fel egyedi karaktereket.

Az ’A’ kategóriás irodaház már a tervezés fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt, az épület pedig megkapta a nemzetközi International WELL Building Institute Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kapnak majd. Az irodaház előtti városi tér szoborral, szökőkúttal, valamint pihenőfelületekkel várja majd a járókelőket, míg a környéken mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

„A több mint 100 millió eurós értékű épületegyüttes a Corvin Sétány egyik legkarakteresebb irodaháza lesz, amellyel 100 ezer négyzetméterre növekszik a Corvin Irodák összes bérbeadható területe. Balassa László személyében egy kiváló szakemberrel bővült csapatunk, aki rendelkezik a megfelelő tapasztalattal a legkorszerűbb, kimondottan a technológiai cégek igényeire szabott megoldásokat biztosító komplexum megvalósításához” – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A még építés alatt álló prémium irodakomplexum megvásárlására az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap már előszerződést kötött a Futureal-csoporttal. A Corvin Technology Park több mint 80 százaléka a befejezése előtt bérlőre talált.
( onBRANDS )