A GOOGLE IS TUD CSODÁLATOSAN MELLÉNYÚLNI

A Google+ csodálatos élete és halála.

Ma is érkezett egy e-mail, faladója a Google+ Team.

Korábban már tudtuk, de röviden ismét arról szól, hogy 2019 áprilisától a fogyasztók számára elérhető Google+ szolgáltatást megszüntetik és elkezdik a személyes Google+ fiókokhoz tartozó tartalmak törlését. Persze köszönik a részvételt és a hozzájárulást a Google+ közösségéhez.

A törlést mindjárt az elején indokolják is, ennek tehát oka az alacsony kihasználtság, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek. A cég már beszélt róla korábban, hogy a Google+ felhasználóinak 90%-a kevesebb, mint öt másodpercet tölt az oldalon. Persze azért ott marad vigasztalni például a Gmail és a YouTube.

Azután jönnek a technikai adatok a törlésről. A mit utána írnak, na az az érdekes, sőt, csodálatos.

Az egész csapat nevében újra megköszönik, hogy jelenlétemmel segítettem igazán különleges hellyé tenni a Google+-t, és hálásak minden olyan tehetséges művésznek, közösségfejlesztőnek és véleményvezérnek, aki internetes otthonául választotta ezt a webhelyet, merthogy a szenvedélyük és elkötelezettségük nélkül nem lehetett volna ilyen csodálatos hely a Google+.

Korábban közösségi guru ismerőseim unszolására én is nyitottam Google+ fiókot – bár soha nem használtam, inkább zavart, hogy van -, hiszen mindenki megmondta a tutit, hogy ez lesz életünkben a number 1 oldal. Eléggé nem lett. Még annyira sem, mint volt nekünk szegény megboldogult iwiw.

Béke poraira. Bízom benne, hogy a jövőben ennél még csodálatosabb helyekre is eljutunk még. Akár az offline, akár a digitális térben.
( Kőszegi András )