HOSSZÚ KATINKA A LEGÚJABB POKET-KÖNYV NAGYKÖVETE

Mi köze egymáshoz az úszásnak és az olvasásnak?

Milyen kapcsolódási pont lehet egy ismert színész és egy sikeres sportoló között? A válasz: a közösség és a POKET-könyvek.

Vecsei H. Miklós eddig csak Nemecsekként mártózott meg a vízben, ám a Highlights of Hungary díjas POKET-zsebkönyvek ötletgazdája nemrég Hosszú Katinkával közösen ugrott bele a Duna Aréna medencéjébe és ezzel együtt egy közös projektbe.

A POKET csapata az olvasás népszerűsítésén túl egy olyan, akár határokon átívelő közösségépítő próbálkozást is útjára indított az elmúlt évben, amely azt üzeni, hogy minden környezetben meg tudod találni a társaidat, velük pedig a közös célokat. A sportban is. így talált egymásra a POKET és a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, aki a legújabb POKET-könyv nagykövete lett.

„A POKET első félévében már több mint 60.000 fiatal jár zsebében és kezében POKET-tel, ami a meglepetésen túl nagyon nagy öröm, de felelősség is. Felelősség tartani velük a kapcsolatot, nem elengedni a kezüket, ha már egyszer megbíztak bennünk és felelősség, hogy állandóan figyelmeztessük őket és magunkat is az offline kommunikáció és jelenlét fontosságára.” – mondta Vecsei H. Miklós.

„Ugyanilyen nagy öröm és felelősség sikeres sportolónak és úszóklub-tulajdonosnak lenni. Ezért is örülök, hogy ezúttal nem csak arról beszélhetek a fiataloknak, hogy mennyire fontos az elvégzett munka, a célok meghatározása és az alázatos hozzáállás, hanem arról is, milyen fontos az olvasás szeretete, a kultúra iránti fogékonyság. Talán kevesen tudják, hogy nagyon szeretek olvasni, és a hosszú utazásaimra soha nem indulok el könyv nélkül. Bár az úszás egyéni sportág, a vízben egyedül kell helytállnom, nem véletlen, hogy minden úszó csapatban edz, mert a közösségnek óriási motiváló ereje van. A közös élmény, a munka, az erőfeszítés, a siker okozta öröm mind akkor igazi, ha meg tudod osztani valakivel. Az olvasás is hasonló, a könyv gondolatokat ébreszt, amiket ki kell beszélni magadból, ezáltal közösséget épít, és manapság egy jó közösség óriási kincs tud lenni.” – mondta Hosszú Katinka, az Iron Swim megálmodója.

„A Finn Nagykövetség és a FINNAGORA támogatásával kiadott A csodálatos tenger egy rendhagyó, úgynevezett 21. századi lányregény, egy finn színésznő, Kira Poutanen tollából, amely hazájában az év könyve díjat nyerte el. Ez az egyáltalán nem mázos, hanem metszően őszinte hangvételű könyv, minden eddiginél pontosabban írja le egy 15 éves kamaszlány nehézségeit az életben, az iskolában és céljai keresésében. Tudjuk, hogy rengeteg fiatal van, aki a könyv főszereplőjéhez, Júliához hasonlóan nem találja a helyét, vagy botladozik a világban… ezért szerettünk volna felkérni nagykövetnek egy olyan hölgyet, akinek példája és embersége segít ezeken a bukkanókon és kérdéseken átbillenni.”  – mesélt a könyvről Miklós.

A könyv mostantól elérhető az egyre bővülő POKET-hálózat hat budapesti és két vidéki automatájában. A Hosszú Katinkával bővült POKET-közösség bízik benne, hogy egyre többen járnak majd könyvvel a zsebükben, kezükben most már az uszoda környékén is.
( onBRANDS )