A 80 ÉVES BATMANT ÜNNEPLIK VILÁGSZERTE

Batman karaktere nagyban hatással volt a modern popkultúrára.

Batman 80 éve előtt tisztelegve a DC Comics világszerte egész éves ünneplésbe kezd.

Az események márciusban, az amerikai SXSW filmfesztiválon kezdődnek. Mérföldkőhöz érkezik a Detective Comics képregénysorozat, rendezvények egész sora kezdődik, filmek térnek vissza, az egész ünneplést pedig Batman-témájú licence-megállapodások színesítik. A szeptemberi nemzetközi Batman-napon a világ nagyvárosainak éjszakai egén a Batman-jel fog világítani.

A gazdag polgárból lett szuperhős, Bruce Wayne először a Detective Comics 27. számában tűnt fel 1939. március 30-án. A sötét lovag azóta az elhivatottság, a bátorság és az igazság jelképévé vált egész generációknak.

Batman karaktere nagyban hatással volt a modern popkultúrára.

Számtalan képregényben, „szombat reggeli rajzfilmben”, tévésorozatban, filmben és videojátékban láthatjuk, a merchandisingról nem is beszélve. Az amerikai posta még Batman-bélyeget is piacra dobott.

A dollármilliárdokat érő ikon, Batman napjainkban is a legnépszerűbb az egyedül dolgozó szuperhősök között.

A mérföldkő alkalmából készült el egy poszter, amely Batman minden megjelenése előtt tiszteleg. A plakát készítője José Luis García-López, a DC művésze, valamint Admira Wijaya.

A DC #LongLiveTheBat ünnepléssorozata egészen 2019 végéig eltart, a legfontosabb dátumok a március 30-ai 80. születésnap és a szeptember 21-ei Batman-nap lesznek. Ez idő alatt rajongók a legkülönfélébb rendezvényeken vehetnek részt.

Batman képregényben

A szuperhős első megjelenésének 80. évfordulója előtt tisztelegve a DC két emlékkiadványt dob piacra, köztük a DETECTIVE COMICS millenniumi, ezredik számát, amely március 27-én jelenik meg; valamint a DETECTIVE COMICS: 80 YEARS OF BATMAN THE DELUXE EDITION című kiadványt, amely március 19-étől lesz megvásárolható.

Batman a moziban és a tévében

Klasszikus és kortárs filmek egész sora lesz ismét látható a mozikban, köztük a Batman (1989), a Batman visszatér (1992), a Mindörökké Batman (1995), a Batman és Robin (1997), valamint A sötét lovag-trilógia filmjei: a Batman: Kezdődik! (2005), A sötét lovag (2008) és A sötét lovag visszatér (2012).

A DC UNIVERSE, a DC streamingszolgáltatása Batman-tartalmak összeállításával készül márciusban és szeptemberben.Az amerikai Cartoon Network Batman-témájú műsorkínálattal készül márciusban és szeptemberben.

Batman élőben

A texasi Austinban, az SXSW filmfesztiválon kezdődik az ünneplés, ahol fotózkodási lehetőségek, limitált termékek és a helyi művészek „Instagram-kompatibilis” műalkotásai várják az érdeklődőket. Az SXSW-n több mint másfél millió denevért engednek el a Congress Bridge-ről az éjszakába március 15-én, amikor feltűnik az égen a denevérjel.

A DC Boldog születésnapot, Batman! című panelbeszélgetéssel készül az évforduló napján, március 30-án a WonderConon.

Rajongók egész nemzedékei ünnepelhetik a Denevérembert a Batman-napon, szeptember 21-én, amikor a Föld legnagyobb városainak egét a Batman-jel fogja díszíteni. A nagy világvárosokban emellett interaktív fotós lehetőségek, élő zene, különleges ételek, játékok és még sok más várja az érdeklődőket.

Augusztusban az észak-amerikai Six Flags-vidámparkokba látogató családok meghosszabbított nyitvatartás mellett ünnepelhetik a hőst. A Warner Bros. további parkjaiban: az ausztrál Movie Worldben, a madridi Parque Warnerben és az Abu Dzabi-i WB Worldben is lesznek Batman-rendezvények.

Májusban a MONDO bolthálózat Batman-kiállítást rendez Austinban. A kiállítások Sanghajban és São Paulóban folytatódnak.

Batman az áprilisi, római Romics képregénytalálkozóra is ellátogat.

A DC kampányát erősítve más médiaóriások: a Rooster Teeth, a Crunchyroll, a VRV és a Fullscreen is különleges, ünnepi Batman-műsorösszeállításokkal és közösségimédia-kampányokkal készülnek.

Az AT&T Batman-csatornát indít, emellett az AT&T THANKS platformon elérhető lesz minden, ami Batman: filmek, képregények, termékek és még sok más.

Batman a boltokban

A WB és a DC egyesítik erejüket az Amazonnal, a Barnes & Noble-lel, a Targettel, az iTunesszal, a Walmarttal, a GameStoppal, a Google Playjel és további partnerekkel.

Nemzetközi partnerek, mint a LEGO, a Mattel és a Funko idén exkluzív termékcsaláddal készülnek a 80. születésnapra.

A Bob Kane és Bill Finger által megalkotott Batman az egész világ kortalan hőse, aki csak most indul be igazán. A nemzetközi ünneplés további részleteiről a következő hónapokban tudhatnak meg még többet az érdeklődők.

A rajongók a közösségi médiás ünneplésbe a #Batman80 és a #LongLiveTheBat hashtagekkel kapcsolódhatnak be, a Batman80.com pedig egész évben friss információkkal jelentkezik.
( onBRANDS )