ILYEN PAZAR LESZ AZ EMIRATES PAVILONJA A DUBAJ EXPO 2020 VILÁGKIÁLLÍTÁSON

A pavilon építéséhez a legújabb gyártási technológiákat, építési technikákat és fenntartható tervezési elemeket használják.

Kíváncsi a jövő ablak nélküli repülőgépeire, az okos ülésekre? Tudni akarja, mikor lesznek környezetbarát, elektromos hajtóművek a gépeken? Tesztelni szeretné a biometrikus azonosítókat, agyi szkennereket, melyeket a jövő repülőterein használnak majd? És emellett megkóstolná a világ konyháit és remekül szórakozna az ezernyi kulturális és kikapcsolódást kínáló program valamelyikén? Akkor már most tervezheti az utazást 2020 októbere és 2021 áprilisa között a dubaji világkiállításra, ahol kihagyhatatlan élményt ígér az Emirates pavilonja.

Néhány érdekes adat a dubaji világkiállításról:

25 millió látogatót várnak szerte a világból, naponta átlag 150 ezret.

190 ország lesz jelen kiállítóként.

Naponta 60 esemény szórakoztatja a látogatókat, ami a világkiállítás 173 napja alatt több mint 10 ezer rendezvényt jelent.

Saját metróállomást kap a kiállítás, ahol a metrókocsik óránként 44 ezer embert tudnak majd oda- és elszállítani.

Több mint 200 étterem üzemel majd a kiállítás területén.

50 millió ételt fognak majd felszolgálni (a legforgalmasabb napon félmilliót!)

Az ételeket okostelefonon lehet majd megrendelni, és kifizetni is.

A keletkező szemét 85%-át újrahasznosítják.

A világkiállítás felépítése 600 millió dollárba kerül majd.

A 190 ország között Magyarország is saját kiállítással lesz jelen.

Rengeteg szórakoztató esemény lesz: előadások, felvonulások, zenei és kulturális fesztiválok, kerekasztalbeszélgetések és workshopok.

A gasztronómia szerelmesei a világ minden szegletéből érkező különleges ételeket kóstolhatnak a több mint 200 féle gasztronómiai rendezvényen naponta a klasszikus food truck-októl a fine dining-ig, továbbá 34 „soha nem látott” meglepetés is várja az ételimádókat.

Az Emirates, a Dubaj Expo 2020 hivatalos légitársasága ma bemutatta a 6 hónapon át tartó megaeseményre készülő pavilonjának látványterveit.

Az Emirates ultramodern pavilonjának koncepciója a kereskedelmi légi közlekedés jövőjét helyezi a középpontba.

Az úttörő megoldásokat kínáló kiállítótér építkezéseit már 2019 márciusában megkezdte a vállalat.

Követve a világkiállítás fő témáit, a mobilitást és a fenntarthatóságot, az Emirates 3300 négyzetméteres, háromszintes pavilonját úgy tervezték, hogy tükrözze az éppen felszálló repülőgép szárnyainak dinamikus vonalait. A pavilon egészét lefedő, 26 döntött „szárny” több mint 800 méternyi LED lámpát fog tartani, melyek szemkápráztató fényjátékot játszanak majd minden este. A pavilon építéséhez a legújabb gyártási technológiákat, építési technikákat és fenntartható tervezési elemeket használják, mint például az integrált napelemek vagy a reszponzív napellenzők.

A kiállítótér földszintjén interaktív bemutatók lesznek, második emeletén a kerekasztalbeszélgetéseknek helyt adó auditórium kap helyet, a harmadik szinten pedig zöld terekkel teli „égi kert” várja a látogatókat.

Az Emirates pavilonja a repülés jövőjéről szól majd.

Bemutatják a repülés tudományát, a hajtóműtechnológiák fejlesztését, az új repüléstechnikai anyagokat, továbbá a jövő repülőgépeinek utasterét, ahol minden a kényelemről szól majd. Külön téma lesz az elektromos meghajtás szerepe a jövő repülőgép-hajtóműveiben. A látogatók megismerhetik az ezzel kapcsolatos fejlesztési irányokat, leküzdendő fizikai kihívásokat, vagy a csúcsteljesítményű meghajtórendszereket, amelyek növelik a tolóerőt és csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

A pavilonban felépítendő „jövő laboratóriumában” mutatják be azokat a fém- és kompozit anyagokat, amelyek jelenleg fejlesztés alatt állnak, és amelyekből a holnap repülőgépei készülnek majd, könnyebb súlyt és nagyobb teherbírást ígérve. De emellett a látogatók ízelítőt kaphatnak az utastér-tervezésből is, amely az utasok kényelmét teljesen új szintre emeli majd, és újradefiniálja a repülés élményét. A látogatók felfedezhetik a dinamikus, ergonomikus ülések kialakítását, a fedélzeti szolgáltatásokat, az ablak nélküli repülőgéptörzsek, valamint az „okos ülések” technológiáját.

Nemcsak a repülők lesznek teljesen mások a jövőben, hanem a repülőterek is.

Az Emirates pavilon látogatói felfedezhetik a biometrikus reptéri utasazonosító rendszert, amely már nemcsak íriszfelismerést használ, hanem olyan futurisztikus fejlesztéseket, mint a hordozható technológiák, az agyi szkennelés, vagy a biometrikus hangfelismerés. De, akinek ez sem elég, az összeállíthatja saját, tökéletes utasszállító repülőgépét, kombinálva a különböző technológiákat a szárnytól az utastérig.

A becslések szerint a Dubaj Expo 2020 látogatóinak 70 százaléka repülővel érkezik majd az eseményre a 6 hónapos rendezvény során, és ebben az Emirates 86 országot felölelő, 158 célállomásból álló hálózatának kiemelt szerepe lesz.

A rendezvényre a nyitva tartás 6 hónapja alatt a szervezők 25 millió látogatót várnak szerte a világból.

„Az Emirates és a tágabban vett közlekedési ökoszisztéma az Egyesült Arab Emírségekben kulcsszerepet játszik a 2020-as Expo sikerében. A közlekedési, vendéglátóipari és idegenforgalmi ágazat 4 milliárd euróval fog hozzájárulni az ország gazdasági fejlődéséhez.” – nyilatkozta őfelsége Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, az Emirates Csoport elnöke.
( onBRANDS )