EGYRE TÖBB STARTUP NYIT ÚJ ÁGAZATOK FELÉ

Szakmai segítséget, mentorálást, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszert kapnak.

A K&H fenntarthatósági stratégiájának egyik területe a vállalkozásösztönzés, amelyen belül kiemelt figyelmet fordít – a kkv-k és nagyvállalatok mellett – a startupokra is.

„Egy startup életében a megalakulást követő fél-egy év a legkritikusabb szakasz, amikor is a lelkesedést és az innovatív ötletet piacképes termékké vagy szolgáltatássá kell formálni. Különösen nagy jelentősége van tehát az ebben az időszakban nyújtott szakmai segítségnek, amivel a kitűzött célok meg tudnak valósulni. Ezért is indítottunk el egy újabb kiválasztási hullámot, hogy minél több új csapat kerülhessen be a Start it @K&H inkubátorprogramunkba. A magyar kreativitást és vállalkozó szellemet jól mutatja, hogy közel 40 csapat jelentkezett részletes, angol nyelvű pályázatával, többnyire informatikai megoldásokkal, de az eddig nem annyira jellemző területeken is, mint a mezőgazdaság, a rendezvényszervezés és az oktatás technológia, egyre több az innovatív ötlet. Mindez alátámasztja véleményünket, hogy a hazai startupok egyre meghatározóbb szerepet töltenek be a gazdaságban, és alapvető motorjai lehetnek a növekedésnek, hiszen évről évre több ágazatot hódítanak meg és inspirálnak innovatív szemléletmódjukkal.” – mondta el Németh Balázs, divízióvezető, a Start it @K&H inkubátorprogram vezetője.

A pályázati lehetőség lezárultával a legjobb 16 csapat mutathatta be ötletét az ún. Pitch Day-en, azaz a kiválasztás döntő napján. Az előadott prezentáció, valamint a csapat elkötelezettségét és piaci potenciálját is vizsgáló szakmai zsűri – többek között a PwC és az Unilever felsővezetőinek – véleménye alapján

8 új csapat került be a Start it @K&H inkubátorba,

és kezdheti meg a legalább fél éven át tartó közös munkát a dedikált iparági mentorokkal.

A startupok lendületes fejlődése érdekében folyamatos üzleti tanácsadást és képzést kapnak az alkotó légterű közösségi térben, nem utolsósorban pedig bekerülnek a K&H hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerébe is.

„Az újonnan bekerült csapatokkal – vezető hazai, iparágfüggetlen nagyvállalati inkubátorként – 25-re bővült az inkubált startupok száma, és az eddig is igen széles spektrumot lefedő portfóliónk most olyan területekkel bővült, mint a mezőgazdaság, a turizmus vagy az élelmiszertechnológia. Mindez jól mutatja, hogy az innováció és a kreativitás nem ágazatspecifikus, és a startupok ma már mernek az IT-világon túl is gondolkodni” – hangsúlyozta Németh Balázs. 

A Start it @K&H inkubátorba bekerült 8 startup:

Az Agro-Inno teljesen automatizált hardvermegoldást kínál a beltéri gazdálkodáshoz: a gép segítségével a mindennapi felhasználók otthoni körülmények között termelhetnek gyümölcsöket és zöldségeket. A csapat célja, hogy a kontrollált környezetben történő zöldségtermesztés elterjesztésével szélesítsék a hazai agrárpiacot és az önellátó közösségek kialakítását. Az eszköz képes beállítani a megfelelő fényt és hőmérsékletet, emellett biztosítja a szükséges tápanyagokat és öntözést is.

A farm automatizált megoldása kifejezetten éttermek számára állít elő egész évben kiemelkedő minőségű fűszernövényeket, ehető virágokat és gyógynövényeket. Beépített szenzorokkal folyamatosan kontrollált, állandó körülményeket biztosít a növények számára. Könnyű és gyors telepítési feltételeivel a bedrock.farm segítségével az éttermek rengeteg szállítási feladatot és költséget spórolhatnak meg.

Az ExaMe alapítói olyan alkalmazást fejlesztenek, amelybe a kiadók pdf vagy docx formátumban tölthetik fel érettségire felkészítő könyveiket. Ezáltal a felhasználók egy olyan felületen érhetik el a felkészüléshez szükséges összes anyagot, amelyet kifejezetten a mobiltelefonos használatra optimalizáltak.

A Mongo egy olyan oktatási applikáció, amely a 10-14 éves gyerekek számára nyújt megoldást a mobileszközük és a közösségi média megfelelő és biztonságos használatához, valamint szüleiknek ennek ellenőrzéséhez.

A NASIM csapata szuperegészséges vegán édességeket gyárt. Édességeik „mindenmentesek”, azaz nem tartalmaznak glutént, laktózt, cukrot, pálmaolajat, valamint mesterséges színezéket és tartósítószert sem.

A io egyszerűen használható online felületet kínál az ingatlanok, helyiségek – kifejezetten rövid időre tervezett – bérléséhez. A startup fejlesztése ideális megoldást nyújt szobák vagy akár rendezvényhelyszínek lefoglalásához is.

A TicketNinja kulcsrakész megoldást szállít a rendezvényszervezők számára: személyre szabott felületén nemcsak a jegyeladást, hanem a programnaptár kezelését, a regisztráció és a beléptetés feladatait, de akár a számlázást is elvégezhetik a szervezők, akár több nyelven is.

A VCU fejlesztése a biztosítási csalások elkerülését segíti videós arcelemzésével. Mesterséges intelligencián alapuló algoritmusuk 3 különböző komponens (mimika, hangszín és szövegkontextus) egyidejű analízisének segítségével tud dönteni egy adott biztosítási kárbejelentés valóságtartalmáról.

( onBRANDS )