HÚSVÉTKOR KERTÉSZKEDNEK ÉS VIDEOJÁTÉKOZNAK A MAGYAROK

Többet költünk játékra idén húsvétkor, mint tavaly karácsonykor.

Húsvétkor minden évben megemelkednek a játékok eladásai az Extreme Digitalnál. Ahogy a korábbi években, most is a LEGO a slágertermék, ezen kívül idén az Igaz vagy Hamis és a Pufi Röfi társasjátékok voltak kiemelkedően népszerűek. A húsvét előtti időszakban több mint bruttó 7200 forintos átlagáron rendeltek játékokat a vásárlók a www.edigital.hu-ról.

Az adatokból az is kirajzolódik, hogy

egyre többet költünk játékokra:

tavaly gyereknap előtt még az átlagosan 6 ezer forintot szántunk a kicsikre, karácsonykor már 7 ezer forint körül, idén tavasszal már 7200 forintot.

Karácsony mellett már a húsvéti szezonban is megugrik a játékkonzolok eladása. Az elmúlt hetekben nagyjából másfélszer több Sony PlayStation 4 és a Microsoft Xbox One konzolgép fogyott, mint az év nem kiemelt időszakaiban. 

Az eladási statisztikák szerint a faszenes grilleket keresik a magyar online vásárlók, ezekből kétszer annyi termék fogyott, mint gázpalackról működtethető grillsütőből – a tíz legnépszerűbb termék alapján átlagosan bruttó 36 ezer forintot szántak a kerti grill beszerzésére a vevők. A grillsütők online megrendelt kiegészítői közül nagyjából azonos számban vettek gázgrillekben használható, három kilogrammos lávakő-csomagot, illetve a sütögetéshez használatos faszenet is.

A jó idő beköszöntével sokan állnak neki rendbe tenni a kertet, amit jól mutat az is, hogy a kerti termékek közül legnagyobb darabszámban az öntözési termékek, locsolócsövek, esőztetők fogytak az elmúlt hetekben, de sokan keresik a nem elektromos kézi szerszámokat is. A kerti gépek közül áprilisban a gyepszellőztető, a sövénynyíró és a magasnyomású mosó volt a három legnépszerűbb, míg a fűnyírógép csupán a negyedik helyre futott be, amelyet a láncfűrész és a szivattyú követ. A kerti gépek kategóriáján belül idén tavasszal jelentős a részaránya az akkumulátorról működő láncfűrészeknek, fűnyíróknak és szegélyvágóknak.
( onBRANDS )