EGY KIS NÁPOLY A VÁROS SZÍVÉBEN

Alessandro Smanio séffel megnyílt a Na’ Pasta Bisztro.

Az olasz konyha alapvető eleme a tészta. Nincsen igazi olasz étkezés tészta fogás nélkül. Innen ered az étterem neve is, „Una pasta” (Na’ Pasta), azaz „egy tésztát szeretnék”.

A Na’ Pasta Bisztro az  egyik leggazdagabb tésztakínálattal rendelkezik a városban. A házi készítésű casarecce, tagliatelle, spaghetti, maccheroni, vagy az eredeti olasz La fabbrica della pasta gragnano kézműves tészták (mint például Spaghetti al Mandolini, Elico Pene, Colone Pompei vagy a Mafaldine) is megtalálhatók az étlapon. Természetesen az étterem gondolt azokra a vendégekre is, akik nem fogyasztanak glutént. A tészták többsége gluténmentes alapanyagokból is kérhető. A pizza választék is igen széles, az eredeti olasz házi pizza mellett, megtalálható a fekete és a kamut lisztből készült pizza is. A fekete liszt egy természetes anyag, ami jellegzetes sötét színt kölcsönöz a kenyereknek és tésztáknak. Amellett, hogy páratlanul finom pizza tészta készíthető belőle, pozitív hatása, hogy a fekete liszt csökkenti az étkezések utáni puffadást.

A kamut ősi, tápláló gabona, mely Egyiptomból származik. A gabonafélék fáraójának is nevezik. Kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. Mivel glikémiás indexe alacsony, a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Segít a májnak a méregtelenítésben. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető.

A tésztaételek mellett az étlapon számos hús- és halétel is megtalálható. A saláták gondosan válogatott bio, valamint organikus gazdaságokból származnak.

Az étterem koncepciójának másik lényeges pillére, hogy bemutassa, hogy lehet az olasz ételeket élvezni mentesen is. Nem kell lemondani a jó olasz ételekről annak sem, aki valamilyen okból egy speciális diétát, vagy étrendet követ. A mentes ételek is az eredeti, olasz ízeket idézi, egyszerű, de kiváló, prémium minőségű alapanyagokból.

A bistro ételek kínálatából elmaradhatatlan a burger, mely a NA’ PASTA étlapjáról sem hiányozhat. Megszületett meg az Italo Burger, melyet prémium marhából készült húspogácsából, bio salátából, eredeti olasz sajtból és házilag készült buciból készítik.

A kreatív koncepció

kialakításakor fontos volt, hogy olyan vizuális tervet dolgozzanak ki, mely „tipikus olasz”, de nem sablonos, van benne eredetiség és jól érzékelteti a hely olasz voltát. Az olaszok beszélgetéseinek, mindennapi életének alapvető eleme a gesztikuláció. Mindenre van kézjelük és szinte nincs olyan olasz, aki nem használná a kezét, miközben beszél. Az olasz beszéd, és az olasz kultúra része a kézjelek, gesztusok használata. A beszéd közbeni gesztikuláció annyira olasz sajátosság, hogy

ezt a sztereotípiát választotta a NA’ PASTA fő kommunikációs elemének

Lakosi Richard és az L2Studio, akik az étterem kreatív koncepcióját dolgozták ki. A tipikus olasz kézjelek megjelentek az étterem nyitás előtti gerilla kampányában, majd a nyitást követően a faldekoráción, az étlapon és a homlokzati irányítótáblákon is.

A kreatív koncepció fő eleme, – mely logója is lett az étteremnek – a WTF kézjel, amit általában akkor használnak az olaszok, ha valaki olyasmit mond, aminek nincs sok értelme számukra. A választás azért esett erre a kézjelre, mert ez az egyik leggyakrabban használt, jellegzetes olasz gesztus, amit egy gegnek is szántak, egyben érzékeltetve, hogy ez egy laza, nem feszengős,

nem fine dining étterem.

Sokkal inkább egy ízig-vérig olasz, a temperamentumos mindennapokat idéző, kellemes, laza, igazi olaszos hely. Szlogenünk az „EAT, DRINK, FEEL ITALIAN” is erre utal: egyél, igyál és érezd magad úgy, mint egy olasz.

A vezető séf, Alessandro Smanio sokaknak lehet ismerős, ugyanis mindamellett, hogy Budapest legjobb olasz éttermeiben dolgozott már, a TV2 Akadémia Itália című műsorában Rétfalvi Dóra oldalán mutatták meg a nézőknek az igazi olasz ételkülönlegességek elkészítését. Alessandro Smanio az olaszországi Ferrara városából származik. A tradicionális olasz ételek mellett a séfnek mindig vannak új és kifinomult kreációi, melyek ötvözik az eleganciát, az olasz régiók egyediségeit, a kultúrát és az ízvilágot, ugyanolyan összetéveszthetetlen, egyedi stílusban, mint ami az éttermet és az egész étlapot jellemzi.

Alessandro Smanio a rejtett drágakövek felfedezésének szerelmese, aki úgy véli, hogy egy étel semmi a mögötte rejlő kiváló csapat nélkül. Kiváló olasz és magyar kollégák dolgoznak a keze alá, ő a konyha kulcsfontosságú motorja, aki sok energiát és szeretetet ad a csapatnak.

Habár az étterem minden tekintetben a lazaságra törekszik, mégsem egy kockás terítős, tradicionális kis olasz trattoria hangulatát kelti a berendezés. A koncepció az volt, hogy egy

kellemes, melegséget árasztó, de modern, minimalista belső teret

alakítsanak ki, mely harmonizál az étteremnek helyet adó Iberostar Hotel hangulatával és designjával. A belsőépítész, Harmat Anna arra is nagy hangsúlyt fektetett, hogy az étterem enteriőrjében is tükröződjön a természetesség, az egyszerűség és modernitás. Ezért is használt elsősorban bőrt és fát a belső terek kialakításánál. Uralkodó anyag még a kő és a réz.

A természetes anyagok használata ugyanolyan fontos volt az enteriőr megalkotásakor, mint a NA’ PASTA konyhájában.

A széles üvegablakok által, a belső és a külső terek egyesülnek, így a vendégek a melegebb évszakokban kint is étkezhetnek. A vendégtér kiegészül a hotelből is megközelíthető bárral, valamint a bejáratnál található fizz bárral. Bent egy látványkonyha teszi lehetővé, hogy a vendégek végigkísérhessék a szakácsok munkáját, mely még teljesebbé teszi az étkezési élményt.

Tavasztól kora őszig tágas teraszon is várják a vendégeket, mely a Szabadság térre és az interaktív szökőkútra néz.

Az étterem kedvez a champagne és borkedvelőknek is. A jól ismert magyar és olasz borok mellett olyan különlegességeket is tartanak, melyek kevésbé ismertek a magyar vendégek számára.

A la carte étlap mellett reggel 7-től 10 óráig bőséges reggeli menükkel is várják a vendégeket. Délben kétfogásos ebédmenünket kínálnak 1480 Ft-ért.
( onBRANDS )