AZ ERICSSON ÉS A VODAFONE ELINDÍTOTTA AZ 5G SZOLGÁLTATÁST LONDONBAN

Az 5G szolgáltatás a lakossági és az üzleti ügyfelek számára is elindult.

Photo: Matt Alexander/PA Wire

A londoni Sky Garden lélegzetelállító panorámája biztosította a hátteret a rendezvényhez, amelyen többek közt az 5G fogyasztói potenciáljáról szóló, legfrissebb Ericsson ConsumerLab jelentés fontosabb megállapításainak virtuális bemutatójára is sor került.

Londonban az Ericsson átfogó 5G lefedettséget biztosít. Az LTE-vel kombinálva az 5G felhasználók így

akár tízszeres sebességű adatsebességet élvezhetnek, sokkal alacsonyabb válaszidő mellett.

Az Ericsson Radio System egyedi, dinamikus spektrum-megosztási funkciója révén a Vodafone nagy területen tudja az 5G szolgáltatást gyorsan bevezetni, felhasználva a meglevő 4G frekvenciákat és a már meglevő Ericsson Radio System infrastruktúrát.

Ahogy az az Ericsson ConsumerLab jelentésből is kiderül, az 5G technológia nyújtotta lehetőségekre rendkívül nyitottak a felhasználók az Egyesült Királyságban, akik egyébként terveik szerint 10-12-szer magasabb adatmennyiséget használnak majd az új 5G-képes eszközökön. Tízből négy felhasználó ugyanis szembesült már hálózati problémákkal sűrűn lakott, forgalmas városi területeken – ők tehát kifejezetten üdvözlik, hogy a Vodafone UK bevezeti az 5G technológiát.

„Londonnal együtt hét városban álltunk át ma 5G-re. A fővárosban ez az eddigi legnagyobb befektetésünk és ennek eredményeként, az Ericssonal partnerségben lehetőséget biztosítunk az itt élők számára, hogy egy korlátok nélküli szupergyors 5G és 4G hálózatot használjanak.” – mondta Scott Petty, a Vodafone UK műszaki igazgatója.

Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelős vezetője így nyilatkozott: „Az 5G európai bevezetésének elismert élharcosaként nagy örömünkre szolgál, hogy elindítottuk a Vodafone 5G hálózatát Angliában. Szoros együttműködésünk a Vodafone-nal sok évre nyúlik vissza, és ezúttal is sikerült a szokásos gyors, hatékony és ügyfélközpontú munkával az Ericsson Radio System 5G technológiát bevezetnünk. Egyedi spektrum-megosztási megoldásunk révén a Vodafone még szélesebb körben tudja az 5G szolgáltatást hálózatán belül kínálni.”
( onBRANDS )