NEMZET SZÉPE: MEGVAN A 10 LEGSZEBB LÁNY

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Nemzet Szépét.

A Nemzet Szépe zsűrije a verseny előválogatóján, több száz jelentkező közül választotta ki az általa legszebbeket. A döntés végül megszületett és eldőlt, ki az a tíz szerencsés lány, aki bekerült az online döntőbe, ezzel esélyt kapva a Nemzet Szépe 2019 cím elnyerésére.

A magyar alapítású nemzetközi szépségverseny egyedülálló módon az adott nemzet értékeit társítja a külső és belső szépséghez. A cél egy olyan királynő megkoronázása, aki példaként szolgál a fiatal generáció, a társadalom és az egész nemzet számára.

A verseny előválogatóját augusztus utolsó napján tartották, és több száz jelentkező mutatkozott be a szakmai zsűri előtt, melyben helyett kapott mások mellett Orosz Barbara televíziós műsorvezető, Gergely Róbert színész, Dr. Rozsos Tamás plasztikai sebész, Kollatos Fotis koreográfus és Stankovics Beáta, a Nemzet Szépe 2018-as közönségdíjasa.

A jelentkezők közt volt diplomata, tanár és jogász is, egy lányt viszont sajnálatos módon haza kellett küldeni a válogatóról, mert tetoválással rendelkezett. Mint ismert, a versenyszabályzat értelmében nem jelentkezhetnek szépészeti, plasztikai műtéten átesett vagy tetovált lányok sem.

Az idei volt az egyik legerősebb mezőny a verseny történetében, a lányok tehát komoly fejtörés elé állították a zsűrit, amely végül hosszas tanakodás után alakította ki a döntő tíz fős mezőnyét:

Kovács Angéla
Szklifa Elena
Béres Orsolya
Szerényi Gréta
Vollár Kinga
Balázs Luca
Przybytek Cintia
Szabó Barbara
Panka Dorottya
Biba Kitti

A tíz legszebb lány bekerült az online döntőbe, ezzel mindannyian esélyesek a Nemzet Szépe 2019 cím elnyerésére. Az értékes nyeremények mellett a fődíj a Miss Nation világversenyre való kijutás, amit 2019 novemberében rendeznek meg Abu Dhabi-ban.
( onBRANDS )