ELISMERÉST VETT ÁT KOVÁCS BALÁZS, A DANUBIUS HOTELS VEZÉRIGAZGATÓJA

A vezérigazgató tevékenységét Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal ismerték el.


Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatójának munkáját Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal ismerte el a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Turizmus Summit Gáláján.

A Danubius mára példaként jár a turizmusban a többi vállalat előtt érték- és emberközpontú vezetési szemléletével, valamint a piaci igényekre időben és sokszor újszerűen reagáló menedzsmentjével.  A magát szakmai inkubátornak tekintő, innovatív vállalat az alapvető változtatásoktól sem riad vissza, ez a jövőtállóságának záloga. Az idei Életműdíjat pedig a szintén a Danubius Hotelshez tartozó Gundel étterem volt executive séfje, Kalla Kálmán kapta, kiválóan végzett sok évtizedes munkájának elismeréseképpen.

A turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, az idéntől Kőrösi Csoma Sándor elnevezésű – korábban Pro Turismo – díjakat, Nagydíj kategóriában 6 turisztikai szakember kaphatja meg évente. Az elismeréssel azokat a szakembereket díjazzák, akik példamutató és kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a turizmus, a nemzetközi turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez, kiemelkedőt tettek a társadalmi felelősségvállalás területén.

„Kovács Balázs vezetése alatt a Danubius Hotels folytatta komoly fejlesztéseit, folyamatosan újulnak meg szállodái, és elnyerte Az Év Munkaadója díjat. Szakmai hitvallása szerint a vendégek és munkatársak egyformán fontos szerepet töltenek be egy szálloda sikerességében és stratégiájában. Számára fontos a vendégek elégedettsége, hogy valódi élmény legyen a szállodákban eltöltött idő. Munkája hozzájárult a magyarországi szállodaipar fejlődéséhez, színvonalának emelkedéséhez.” – hangzott el a díjátadó indoklásában.

Kovács Balázs, 2017 januárjától a Danubius Hotels vezérigazgatója. A szakember több mint két évtizede a szállodacsoport munkatársa. Gyakornokként kezdett a Danubiusnál, majd a Hilton Budapest Hotelben bejárta az értékesítés ranglétráját, értékesítési igazgatóként fejezte be ottani tevékenységét. 2006-tól a Danubius Hotel Helia szállodaigazgatója volt. 2007-től tíz éven keresztül volt a Danubius Hotels központi sales és marketing vezérigazgató-helyettese.

„Büszke vagyok arra, hogy a Danubius Hotelsnél kiváló szakmai utánpótlásképzés zajlik évtizedek óta, tehetségesek és tenni akarók lehetőséget kapnak. Én is így lehettem gyakornokból vezérigazgató, de velem együtt sokan itt kaptak valódi lehetőséget a szakmai kiteljesedésre. Az értékeink hosszú évek óta változatlanok, nagy múltú vállalatként tudjuk, hogy a minőségben nem ismerhetünk megalkuvást. A valódi érték szemléletünkben az ember, a vendégek fogadása és munkatársak megbecsülése terén egyaránt. De változni és változtatni is képesek vagyunk: innovatív vállalatként folyamatosan fejlesztünk és kísérletezünk, szakmai inkubátorként tekintünk magunkra. Így tudunk utat mutatni a szállodaiparban, hogy ne mi kövessük a piac többi szereplőjét. Folyamatosan figyeljük a vendégigények és a piac változásait, időben reagálunk és merünk alapvető változtatásokat is meglépni: nemrég választottuk két márkára szállodáinkat, hogy még jobban ki tudjuk szolgálni vendégeink igényeit. Bátorságunk és értékközpontúságunk elismerése ez a díj, köszönöm az egész Danubius csapata nevében!” – mondta el Kovács Balázs vezérigazgató a Danubius Hotels sikerének kulcsát.

A Danubius vezérigazgatója hozzátette, hogy a magyar turizmus egy rendkívül sikeres szakaszában van, Magyarország kedvelt, kiemelt turisztikai célpont.

A magyar turisztikai szakma nyitott és innovatív hozzáállásával, a magyar szállodaipar magas minőségi szolgáltatásaival fenntartható és emelhető ez a sikeresség.

Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat kapott még idén Kanel Judit, a Continental Travel ügyvezetője és a MABEUSZ alelnöke, valamint Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A 30 éven aluli személyeknek adható Talentum-díjat Csiszár Virág nemzetközi booking menedzser (Sziget és VOLT produkciók) vehette át. A díjakat Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója adta át.

A Danubius kétszeresen is ünnepelt a Turizmus Summit díjátadóján: az Életműdíjat ugyanis idén Kalla Kálmán kapta, akinek a Gundelben végzett sok évtizedes kiemelkedő munkáját – 1992-2006 között vezette a Gundel éttermét executive séfként, – ismerték el.
( onBRANDS )