A MERCEDES-BENZ ÚJ AUTÓJÁT AZ AVATÁR FILM IHLETTE

Az Avatár mögött álló csapat - köztük James Cameron - segített kifejleszteni az autót.

A Mercedes-Benz bemutatta a Vision AVTR koncepcióautót a CES 2020-ban Las Vegasban.

“Látom a jövőt, ahol tovább fejlődünk a technológiákkal, összeolvadunk, felszívjuk és életünk természetes részévé válik.” – mondta Cameron a leleplezés során. James Cameron Avatár rendező és Ola Källenius, a Daimler AG igazgatósági tagja mutatta be a Vision AVTR járművet, amely kapcsolatba lép az emberekkel és szinte teljesen újrahasznosítható

Az autógyártó szerint a film inspirálta a jármű belső kialakításának felépítését” amely a VISION AVTR-t – érzelmi egésszé alakítja, amelyben az ember és a jármű kapcsolódik össze.

A koncepció jármű carbon semleges és elektromos, ami közvetlenül összefügg a Mercedes-Benz környezettudatosabb terveivel.

Az autógyártó azt a célt tűzi ki, hogy 2039-re carbon semleges termelési és személygépjármű flottával rendelkezzen.

A vállalat azt reméli, hogy a gyártáshoz felhasznált víz és energia aránya 2030-ra harmadára, illetve 40%-kal csökken.

Az autóban nincs kormánykerék. Ehelyett a kormányzást egy középső konzol vezérli, amely “összeköti” a vezetőt és az autót. A vezérlőegység a szívverés és a légzés alapján képes a vezetőt azonosítani.

A Daimler főnöke szerint az újrahasznosítható autó a jövőbe néz és annak egyik sarokköve. A kutatási és fejlesztési költségvetést ezért 15 milliárd euróra emelték.

“Mindent egybevetve, a Vision AVTR egy újabb fontos lépés a fenntartható, kibocsátásmentes mobilitás felé a luxusosztályban” – mondja Källenius.
( onBRANDS )