RIGÓ CSABA BALÁZS A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL ÚJ ELNÖKE

Első lépéseként a GVH segíteni kívánja a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke (b) átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2020. április 6-án.

Magyarország miniszterelnökének javaslata alapján a Köztársasági Elnök 2020. április 15-ei hatállyal Rigó Csaba Balázst nevezte ki hat éves időtartamra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökévé. Az eskü letétele után az új elnök átvette kinevezési okmányát a Sándor-palota Tükörtermében 2020. április 6-án.

„Készen állok az új szolgálatra. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökeként tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Törekszem az állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére.” – mondta Rigó Csaba Balázs.

Rigó Csaba Balázs mindehhez elengedhetetlennek tartja a versenyhivatali eljárások gyorsítását, a szervezet működésének innovatív megújítását és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelését.

Első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a GVH segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

A GVH útmutatást ad ki a piaci szereplők számára a magyar versenyjoggal összhangban álló magatartásokról. A járvánnyal összefüggő fogyasztói panaszokat pedig a GVH ezentúl a covid19konzultacio@gvh.hu e-mail címen várja azok hatékony kivizsgálásának biztosítása céljából.
( onBRANDS )