ÚJRAINDULNAK AZ AIR FRANCE BUDAPESTI JÁRATAI

Budapesti járatait június első hetétől fokozatosan indítja újra az Air France.

Június első hetétől újraindítja Budapest és Párizs közt közlekedő járatait az Air France légitársaság. A biztonságos és kényelmes repülésről olyan intézkedések gondoskodnak majd, mint a kötelező maszkviselés, a felszállás előtti lázmérés, az ingyenes időpontváltoztatás, a gépeken alkalmazott fokozott tisztítás és fertőtlenítés, valamint a fedélzeti szolgáltatások átalakítása. 

Kezdetben heti egy járat fog közlekedni Budapest és Párizs között, a tervek szerint azonban a hó végére a hét minden napján lesz lehetőség az utazásra. A járatokat Airbus A318/A320 típusú gép fogja kiszolgálni.

A társaság arra kéri utasait, utazás előtt mindenképp informálódjanak az indulási, cél- és tranzitországokban hatályban lévő beutazási és tartózkodási szabályozásokkal kapcsolatban, illetve

minden esetben készítsenek B tervet az utazásukat, illetve szállásukat illetően.

Ezen kívül a légitársaság szeretné felhívni az utazók figyelmét, hogy a Franciaországba, illetve annak tengerentúli területeire érkező utasokat a helyi hatóságok kötelezik különböző igazolások felmutatására. A dokumentumok listája a Francia Belügyminisztérium weboldalán érhető el.

Hogy megkönnyítse a légiközlekedés újraindulását a maximális biztonság garantálása mellett, az Air France több speciális intézkedést is hozott a jegyvásárlást, a reptéri tartózkodást, valamint az utazást illetően. 

Ingyenes időpontváltoztatás 

A 2020. április 22-e után vásárolt jegyek ingyenesen átfoglalhatók másik időpontra, természetesen azonos díj kategórián belül.

Óvintézkedések földön és levegőben

Május 11-től a reptereken és az Air France járatain egyaránt kötelező a védőmaszk viselése. A kényelem érdekében a légitársaság azt ajánlja az utasok számára, hogy több maszkkal készüljenek az utazásokra.

A repülőtereken igyekeznek a legnagyobb távolságot biztosítani a check-in-nél történő sorban állás illetve a beszállítás során. A párizsi CDG repülőtéren minden lehetséges utassal való interakció helyén vírusgátló műanyag falakat húztak fel. Amikor csak lehetséges, a fedélzeten is biztosítva van a távolságtartás az ültetés átalakításával, például az ülések szabadon hagyásával.

A párizsi indulásoknál az utasoknak minden felszállás előtt át kell esniük egy kötelező lázmérésen, amit érintésmentes infravörös hőmérővel végeznek. Amennyiben az utas hőmérséklete 38 °C felett van, megtagadhatják tőle az utazás jogát. A jegy természetesen ez esetben is ingyenesen átfoglalható későbbi időpontra. Az Air France a gépekre való felszállást is szabályozza, a kabinokat hátulról előrefelé, fokozatosan töltik fel, ezzel is csökkentve az utasok egymással való érintkezésének esélyét.

Az Air France minden felszállás előtt fokozott tisztítást végez a gépeken.

A kárpitokat kiporszívózzák, a sima felületeket (például a karfákat, tálcákat, távirányítókat, mosdókat és kijelzőket) fertőtlenítik, a textíliákat pedig lecserélik és műanyag réteggel védik. A nagyobb biztonság érdekében a rövid- és középtávú járatokon mellőzik a párnák használatát, míg a hosszútávú és veszélyeztetett területeket érintő járatokon minden alkalommal fertőtlenítik azokat. Az utasterek levegőjét 3 percenként frissítik és tisztítják az orvosi műtőkben is használt HEPA légszűrőkkel, amik a vírusok és baktériumok 99,9%-át, így a koronavírust is kiszűrik.

Az Air France számára rendkívül fontos utasai és dolgozói egészsége, így a köztük lévő érintkezést is próbálják minimalizálni. Ennek érdekében

a belföldi és a rövidebb európai járatokon felfüggesztették az ital- és ételfelszolgálást.

A hosszútávú járatokon is csökkentették az étkezések alkalmát, és törekednek a zárt, egyesével csomagolt élelmiszerek használatára. Emiatt a snackek a Bon Appétit zacskókban kerülnek felszolgálásra, az út végén megszokott főétkezések pedig elmaradhatnak. A légitársaság az étkezésen kívül a vámmentes termékeket, illetve a nyomtatott sajtótermékeket is mellőzi járatain. Az kínált újságok és magazinok továbbra is elérhetők lesznek az Air France applikációban, így bárki letöltheti azokat utazás előtt.
( onBRANDS )