A WIZZ AIR MEGNYITJA ELSŐ OROSZORSZÁGI BÁZISÁT SZENTPÉTERVÁRON

Közben a Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja 33. bázisát is Dortmundban.

Ez a WIZZ hálózatának 32. bázisa. 2020 szeptemberétől 1 Airbus A320 típusú repülőgép áll szolgálatba a Pulkovói Repülőtéren.

A Wizz Air hálózatának fokozatos bővítésével dolgozik azért, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye a megfizethető utazás élményét. Az első Wizz Air járat 2017-ben szállt fel Szentpétervárról és idáig több, mint 250 000 utast szállított a társaság ezen útvonalán. Az elmúlt években a légitársaság az alacsony viteldíjak és magas színvonalú szolgáltatások biztosítása terén széleskörű tapasztalatot szerzett az orosz piacon, így biztosak abban, hogy az első oroszországi bázis megnyitása további lehetőségeket hoz majd, amelyek nagyban hozzájárulnak az oroszországi turizmus és vendéglátás fejlődéséhez. Az Airbus A320 típusú repülőgép a következő 5 új útvonalon közlekedik majd: Salzburg (Ausztria), Oslo (Norvégia), Koppenhága (Dánia), Stockholm Skavsta (Svédország) és Málta.

A Wizz Air egy befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, melynek flottája a ma elérhető leghatékonyabb és fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo keskenytörzsű repülőgép család tagjaiból áll. A repülőgépek átlagéletkora 5,4 év. A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a Wizz Airnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása (57,2 g/km/utas). A Wizz Air további 267 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, melyek segítségével 2030-ig további 30%-kal csökkenti majd a légitársaság az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

A légitársaság a közelmúltban fokozott higiéniai intézkedéseket jelentett be az utasok és dolgozók biztonságának megóvása érdekében. Az új protokoll részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt. A Wizz Air repülőgépeket az iparágban vezető ködképzési eljárással rendszeresen fertőtlenítik, majd a WIZZ szigorú napi tisztítási ütemtervét követően az éjszakai órákban ugyanezt az vírusölő eljárást ismét elvégzik a repülőgépeken. Az utasok a fedélzetre lépés pillanatában fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, magazinok nem találhatók a repülőgépen, az utazás közben intézett vásárlás pedig a lehetőségek szerint érintős fizetéssel történik. A helyi egészségügyi hatóságok által előírt fizikai távolságtartási szabályok betartása az utasokra is vonatkozik, továbbá javasolt, hogy az utasok az utazás előtti vásárlásokat (pl.: csomag feladása, WIZZ Priority, Fast Track áthaladás) online végezzék el, ezzel minimálisra csökkentve a fizikai kontaktust a repülőtéren.

A mai sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air Group vezérigazgatója elmondta: „Mai bejelentésünk bizonyítja a Wizz Air elkötelezettségét, hogy egyre több alacsony árú utazási lehetőséget teremtsen az orosz utazók számára. Jelentős pillanat számunkra, hogy bejelenthetjük a Wizz Air új bázisát a szentpétervári Pulkovo Repülőtéren, valamint a legkorszerűbb repülőgépünk ide érkezése is mutatja az orosz piac fontosságát. A Wizz Air stratégiai szempontból hosszú távon érdeklődik az orosz piac iránt, és alig várjuk, hogy a fiatal és megbízható flottánk fedélzetén köszönthessük utasainkat.  Az öt legújabb útvonalunk elindításával, valamint a legmagasabb szintű higiéniai protokollok alkalmazásával bízunk benne, hogy a Wizz Air rendkívül alacsony árai még több utas számára teszik majd lehetővé az elérhető utazás élményét.”

„Örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air erősíti pozícióját Szentpéterváron. Ma Pulkovo az első olyan oroszországi repülőtér, amely egyedi piaci feltételeket kínál a külföldi légitársaságok számára. A korábban nem látott intézkedések magukba foglalják a hetedik légi szabadságjog rendszerét, a rugalmas tarifakezelést és ingyenes e-vízumokat is, melyek összesen 53 országból érkező utasok számára biztosítanak lehetőséget Szentpétervár, valamint a leningrádi régió látogatására. A Wizz Air Pulkovón működő bázisa új lehetőségeket teremt az útvonalhálózatok bővítésére, és növeli a közvetlen járatok számát Szentpétervár és az európai városok között. Pulkovo tehát teljes mértékben készen áll a nemzetközi járatok kiszolgálására. Biztos vagyok benne, hogy amint a világban stabilizálódik a helyzet, a Wizz Air fejlesztése Szentpéterváron és a régóta várt új útvonalak elindítása ösztönzi majd az idegenforgalmi, üzleti és kulturális kapcsolatokat Oroszország és a külföldi országok között. Minden kétséget kizáróan a Wizz Air legújabb járataira nagy igény lesz mind az orosz, mind pedig a külföldi utazók körében is.” – fogalmazott Leonid Sergeev, a Pulkovói Repülőtér üzemeltetőjének, a Northern Capital Gateway LLC vállalatának vezérigazgatója.

Közben a Wizz Air azt is bejelentette, hogy megnyitja 33. bázisát Dortmundban. 2020 augusztusától a légitársaság 3 Airbus A320 típusú repülőgépe áll szolgálatba a Dortmundi repülőtéren.

A 3 Airbus A320 repülőgép az alábbi 18 új útvonalon közlekedik majd: Alghero, Bari, Catania, Nápoly, Athén, Korfu, Iráklio (Kréta), Rodosz, Szantorini, Thesszaloniki, Fuerteventura, Lisszabon, Marrákes, Podgorica, Reykjavík, Szucsáva (Suceava), Split és Zaporizzsja, így a légitársaság összesen 48 úti céllal köti össze Dortmundot 2020-ban. A Wizz Air Dortmundból induló kiterjedt hálózata támogatja a helyi turizmust, ösztönzi a régióba történő tőkeáramlást és izgalmas szabadidős valamint üzleti útvonalakkal köti össze a nagyvárost.
( onBRANDS )