80 ÉVES A VILÁG LEGHÍRESEBB RAJZFILMNYULA, TAPSI HAPSI

Bámulatos sebességgel lett a Warner Brothers vezető márkája.

Tapsi Hapsi a világ leghíresebb rajzfilmnyula, aki a Bolondos Dallamok család tagjaként először 80 évvel ezelőtt tűnt fel. A karakter mozis bemutatkozása 1940-re tehető, amitől kezdve egycsapásra a Warner Brothers nemzetközileg elismert figurájára vált. A Bolondos Dallamok sztárja pillanatok alatt milliók kedvence lett. Tapsi Hapsi, kortól és nemtől függetlenül, olyan

popkulturális ikon,

aki egyszerre időtlen és időtálló és számos formában lelhető fel a képernyőktől a mozivásznon keresztül, telefonon és tableten.

A nemzetközi szupersztár manapság olyan platformokon is feltűnik mint képregény, videojáték, merchandise termékek (a játékoktól a ruhaneműkön keresztül egészen az ékszerekig és a háztartási eszközökig).

A Bolondos Dallamok bámulatos sebességgel a

Warner Brothers vezető márkája lett,

és ez így is maradt évtizedeken keresztül. Titka hogy karakterei, Cucu malac, Csőrike,  Dodó kacsa, Szilveszter, egyszerre időtlen és mai figurák, személyiségjegyeik tökéletesen megállják helyüket és szerethetők a ma közönsége számára.

A Bolondos Dallamok szereplőit gyerekek tinédzserek felnőttek egyaránt magukénak érezhetik. A legújabb Bolondos Dallamok széria  hazánkban jelenleg a Bumeráng gyerek csatornán látható.  

Érdekességek a szereplőkről

  1. Tapsi Hapsi legelőször 1940. július 27-én mutatkozott be az A Wild Hare című epizódban, így minden idők leghíresebb nyula 2020-ban pont nyolcvanéves.
  1. A Bolondos dallamokat Magyarországon kezdettől fogva egy sorozatként kezeljük, azonban a Merrie Melodies és a Looney Tunes eredetileg különálló szériák voltak. Ma már világszerte egy franchise-ként kezelik a kettőt, mondhatjuk, hogy a Merrie Melodies beolvadt a Looney Tunes-ba.
  1. Tapsi Hapsi New York városának keleti részéről származik, ezért az eredeti változatban brooklyni akcentussal beszél.
  1. A Bolondos Dallamok legelső epizódja 1929-ben született meg. Ekkor még se híre, se hamva nem volt a ma jól ismert szereplőknek. A Bosko, the Talk-Ink Kid című élőszereplős-animációs rész főszereplője egy Bosko nevű gyerek volt.
  1. Tapsi Hapsi volt az első rajzfilmszereplő, akiről bélyeget adtak ki az Egyesült Államokban. Erre egészen 1997-ig kellett várni.
  1. Tapsi Hapsit három Oscar-díjra jelölték, ebből egyet meg is nyert 1958-ban, Rissz-Rossz Sammel közösen, a Tapsi Hapsi, a lovagpótló lovag című epizóddal.

Híres idézetek:

Mi a hézag, hapsikám? -a Wild Hare, 1940

Tudod, olyan okos vagyok, hogy néha magam is megrémülök. – Jack Wabbit and the Beanstalk, 1943

Tudom, hogy ez ellentmond a gravitáció törvényeinek, de én sose tanultam jogot. – High Diving Hare, 1948

Én soha nem felejtek el egyetlen arcot sem, de a te esetedben, kivételt teszek – Hurdy-Gurdy Hare, 1950

Majd ha ráérek, megijedek, de per pillanat túlságosan kivagyok ehhez. – Lumber Jack Rabbit, 1954

Nos, mit vártál egy operaelőadástól? Happy endet? – What’s Opera Doc, 1957

Ahogy mondani szokás, ne vedd túlságosan komolyan az életet, úgysem éled túl. – Rabbit’s Feat, 1960

Nos, úgy tűnik, hogy ez egy gyönyörű barátság kezdete. – From Hare to Eternity, 1997
( onBRANDS )