VÁLTOZÁSOK AZ INDEX.HU VEZETÉSÉBEN

Az Index.hu igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit.

Az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését. Bodolai László elnök további intézkedésként

a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel,

valamint szintén a mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is.

Bodolai László az Index munkatársaihoz eljuttatott tájékoztató levelében kiemelte, hogy az index politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben, jelenleg egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása a legnagyobb veszély, ami a lapra leselkedik.

“Az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja  a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló  belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni,  ezért döntöttem a menesztéséről.” – indokolta döntését Bodolai

Az Index.hu igazgatóságából múlt héten távozott – a stratégiai partner – az  Indamédia két vezetője, az így megüresedett egyik helyet tölti be Sztankóczy András.

Az igazgatóság elnöke felkérte az igazgatóság tagjait, hogy azonnali hatállyal tekintsék át a társaság  jelenlegi helyzetét, és a lehető leggyorsabb módon tegyenek javaslatot az igazgatóság számára a szükséges reorganizációs lépések megtételére.

A főszerkesztői pozíció jelenleg betöltetlen marad, ennek betöltéséről az igazgatóság később határoz.

Szombathy Pál (51) az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett, 23 éves kora óta dolgozik újságíróként többirányú iparági tapasztalatokkal. Volt a köztelevízió belpolitikai főszerkesztője, a Hét című közéleti magazin főszerkesztője, műsorvezetője, képernyős a közmédián kívül az ATV, a Story Tv produkcióiban, az elmúlt tíz évben a Digisport reggeli magazinjának arca. A Magyar Hírlap főszerkesztőjeként a lap és kiadója teljes újraépítését, tulajdonosváltásait is levezényelte, a Zóna internetes magazin alapítója volt. Publicistaként az elmúlt tíz évben a pozsonyi Új Szó elemzője.

Az onbrands.hu részére dr. Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke által eljuttatott közlemény:

“A mai napon a médiában több helyen megjelent Dull Szabolcs főszerkesztő azon állítása, hogy elbocsátásakor az Index.hu Zrt. igazgatósága “méltányos összeget” ajánlott fel neki, a hallgatásáért cserébe.

Ezt a fenti állítást határozottan cáfolom!

Sem tőlem, sem a vezetőség más tagjától nem kapott ilyen ajánlatot, felé ilyen kérés nem hangzott el.

Amit felajánlottam neki, az az, hogy az eddigi munkáját méltányolva – neki és szerkesztőségnek elmondott indokokat mérlegelve – közös megegyezéssel váljunk el egymástól.

Ezzel Szabolcs nem kívánt élni, így munkáltatóként rendes felmondással megszüntettem a munkaviszonyát. dokumentumok titoktartásra vonatkozó része semmiben sem különbözött Dull Szabolcs munkaszerződésekben foglaltaktól.  A rendes felmondás és a közös megegyezéssel történő okirat nem  tett különbséget a titoktartási kötelezettség alól, tehát nem volt arról szó, hogy ha  a közös megegyezéses papírt írja alá a volt főszerkesztő, erőteljesebb titoktartást kellett volna cserébe vállalni. Az ezzel ellentétes állítások mind hamisak.”
( onBRANDS )