ÚJ ONLINE MAGAZINOLVASÓ PLATFORMOKRA LÉPETT A RINGIER AXEL SPRINGER MAGYARORSZÁG

A Laptapir.hu-val és az erikkancs.hu-val dolgozik együtt a kiadó.

Júliustól egyetlen közös havi díjcsomag ellenében online is olvashatók a Ringier Axel Springer Magyarország legnépszerűbb havi- és hetilapjai: a Kiskegyed, a GLAMOUR, a GEO, az Auto Bild, számos tv-műsorújság, bookazine, valamint lakberendezési és gasztro kiadvány. A kiadó a legújabb hazai online médiaterjesztési csatorna, a Laptapir.hu szolgáltatásán keresztül is elérhetővé teszi mintegy húsz nyomtatott kiadványának tartalmát. A Kiskegyed lapcsalád pedig már látássérültek számára is elérhető online, akadálymentesített változatban. 

Áprilisban indította új online előfizetéses szolgáltatását a Mediacity kiadó Laptapir.hu néven, hogy a svéd readly.com magazinelőfizetési applikációhoz (vagy a nemzetközi streaming tartalomszolgáltatók, mint a Netflix vagy az HBO Go üzleti modelljéhez) hasonlóan egyetlen közös havidíj ellenében biztosítsa hazai sajtótermékek tartalmát az online olvasóközönség számára. A hazai nagy médiavállalatok közül elsőként csatlakozott a szolgáltatáshoz kiadványaival a Ringier Axel Springer Magyarország, s tette elérhetővé digitális formában mintegy húsz print magazinja tartalmát, amelyek így egy közös, 1490 forintos havi díjcsomag ellenében korlátlanul olvashatók és letölthetők.

Az új „járványbiztos” terjesztési megoldás hosszú távra szól: az online havidíjas rendszerrel egy plusz terjesztési csatornát nyit kiadványainak a médiavállalat, amellyel azoknak az olvasóknak az igényeit is kiszolgálja, akik továbbra is elkötelezettek az évtizedek alatt bevált hetilap és magazin formátum iránt, várják a következő megjelenést a megszokott periodika szerint, de részben vagy teljes egészében már átálltak az online tartalomfogyasztásra.

Ezzel egyidőben a kiadó egy régi tervét is megvalósítja az erikkancs.hu webes szolgáltatás segítségével: a Kiskegyed lapcsalád három tagja – a Kiskegyed, a Kiskegyed Otthona és a Kiskegyed Konyhája – júliustól már

látássérült olvasók számára is elérhető online,

illetve olvasható az eRikkancs mobil applikáción keresztül. A hazai vállalkozás, amelyhez női hetilapjaival a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott, olyan akadálymentesített, digitális magazintartalmakat kínál, amelyeket látássérültek is önállóan, külső segítség nélkül böngészhetnek a felolvasó szoftvereknek köszönhetően.

Magyarországon jelenleg 120.000 látássérült ember él, ahogyan az időskori látásromlás is tömegeket érint. Hozzáférésük megkönnyítése a változatos, informatív és szórakoztató médiatartalmakhoz nagyban hozzájárul az életminőségük javításához, ezért a kiadó tervei között szerepel, hogy további magazinjait is elérhetővé teszi az eRikkancs applikáción keresztül.
( onBRANDS )