AZ INDEX ÚJ VEZETÉSE

Kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás.

A korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében

megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése.

Ennek az újjáépítésnek fontos, első szakasza zárult le a napokban, és ennek keretén belül felállt az Index új lapvezetése. Az újság vezetésére az igazgatóság elnöke korábban Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi majd meg az operatív munkát.

Az új lapvezetés összetétele:

Szombathy Pál, vezérigazgató-főszerkesztő (korábban a Magyar Televízió – A Hét főszerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztője, az Á la carte műsorvezetője, valamint a Digisport Reggeli Start műsorvezetője)

Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő (korábban a Magyar Rádió – hírigazgatója, a Magyar Hírlap főmunkatársa, a Heti Válasz főmunkatársa)

Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes (korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa)

Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes (a Corvinus Egyetem tanára, volt kommunikációs igazgatója, Mandiner alapító főszerkesztője)

Fekete-Szalóky Zoltán, hírigazgató (18 éven át az Inforádió felelős szerkesztője)

A lapvezetéssel párhuzamosan, már a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, rovatvezetők, vezető szerkesztők és számos újságíró.

Az Index.hu Zrt. által az onbrans.hu oldalunkhoz eljuttatott közlemény szerint a menedzsment határozott célja az újság működésének zavartalan biztosítása. A lapvezetés számára fontos, hogy azzal a sokszínű, minőségi tartalommal találkozzanak az olvasók, amit az évek során megszokhattak, és aminek köszönhetően az Index piacvezető sajtótermékké vált.
( onBRANDS )