AZ AMAZON EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB KERÜLT A DRÓNOS KISZÁLLÍTÁSHOZ

A technológiák még nem állnak készen a széleskörű használatra.

Az Amazon most már rendelkezik azzal a légi fuvarozói tanúsítvánnyal, amellyel egy vállalat megkezdheti a drónszállításokat. Az Amazon nem volt hajlandó megmondani, hogy mikor és hol tartják a teszteket. -írja a CNN.

A cég már régóta azt állítja, hogy drónok használatával

30 perc alatt vagy rövidebb idő alatt szállít.

Jeff Bezos vezérigazgató először 2013 decemberében jelentette be a programot. Az Amazon tesztközpontokkal rendelkezik az Egyesült Államokban és az egész világon, és több ezer repülési órát regisztrált.

Az első drón szállítás Nagy-Britanniában volt 2016 decemberben, de azóta lassú a haladás. 2019 júniusában Jeff Wilke (jövő év elején nyugdíjba megy), az Amazon Worldwide Consumer vezérigazgatója még azt mondta, hogy a vállalat hónapokon belül tervezi a drón szállítását, de ez ne történt meg.

David Carbon, a Boeing korábbi ügyvezetője csatlakozott az Amazon-hoz, és az elmúlt márciusban átvette a vezetést a drónprogramban és aki fontos lépésnek nevezte a minősítést.

“Folytatjuk a technológiánk fejlesztését és finomítását a szállító drónok teljes integrálását a légtérbe, és szorosan együtt fogunk működni az FAA-val és a világ más szabályozóival a 30 perces szállítás elképzelésének megvalósítása érdekében.” – mondta David Carbon.

A pandémiában jelentkező aggodalmak megnövelték az érdeklődést a robotok szállításhoz való felhasználása iránt, de a technológiák még nem állnak készen a széleskörű használatra. Az FAA még mindig dolgozik a drónok széles körű használatához szükséges szabályozáson, például a drónok távoli azonosításán.

Az Amazon a harmadik drónszállító vállalat, amely megkapta az FAA tanúsítását.
( onBRANDS )