„A TESLA 5-0-RA VEZET A VW ELLEN”

A sztárelemző elmagyarázta a VW felsővezetőinek, hogy miért vannak lemaradásban az Elon Muskkal folytatott párharcban.

Azt a férfit, aki megdöbbentette a VW executive csapatot, tapasztalt és elismert tőzsdei szakembernek tartják. Stefan Burgstaller sokáig a Goldman Sachs sztárelemzőjeként dolgozott. Két évvel ezelőtt a Bank of America Merrill Lynchbe költözött, ahol alelnök.

Az autóipari részvények szakértője vendég volt egy globális felső vezetési konferencián (GTMC), ahol a Volkswagentől is és a világ minden tájáról mintegy 500 vezető vett részt.

A világ legnagyobb autógyártójának felső vezetői vélhetően nem feledkeznek meg hamarosan két mondatról. Burgstaller azt mondta:

„A Tesla 5–0-ra vezet.”

Burgstaller azt is elmondta:

„A piac úgy véli, hogy a Tesla nyer.”

A piac itt elemzőket, befektetőket és tőzsdei szakembereket jelent. – írja a Business Insider.

Míg a VW részvény árfolyama már régóta ingadozik, a Tesla papír rohan előre. A magas tőzsdei értékelésnek köszönhetően Elon Musk cége lényegesen jobban hozzáférhet a tőkéhez. A Tesla jelenleg ugyanolyan előrelépést jelent az elektromobilitás terén, mint a digitalizáció terén. A VW-vel szemben további nagy előnye, hogy az amerikaiaknak nincs belső égésű motor örökségük, így nem kell átalakítaniuk egy régi vállalkozást.

Mindez nem volt egy nagy hír a VW vezetőinek, de valahogy egy sztárelemző szájából ez a tömör helyzetértékelés kijózanítóan fenyegetően hangzott. -írják.

Burgstaller előadása után a VW pénzügyi igazgatója, Frank Witter vette fel a labdát. Köszönetet mondott a tőzsdei szakértőnek az őszinte szavakért és sok ponton egyet is értett vele, de hozzátette, hogy:

“A játék 90 percig tart, és még nem ért véget.”

Frank Witter szerint a VW csoportnak nagyon világos és ígéretes elektromos stratégiája van. A megfelelő modellek is a piacra kerülnek és javában zajlik a verseny a Tesla utolérésére. Gunnar Kilian, az emberi erőforrások igazgatója kisegítette és egy kicsit balzsamozta VW vezetőinek lelkét : “Mi Wolfsburgban, ha akarjuk, úgy viselkedhetünk, mint a Szilícium-völgy.”

Herbert Diess, a VW vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy a szoftver lesz a legfontosabb kompetenciája. A VW így a jövőben is az ipar egész értékláncát uralja.

( onBRANDS )