ÚJ VEZÉRIGAZGATÓ ÉS VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES A TELENOR MAGYARORSZÁG ÉLÉN

Az új vezérigazgató Jan Hanust váltja, aki 2018 júliusa óta irányította a vállalatot.

2021. január 1-től Peter Gazik tölti be a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozícióját. A szakember az elmúlt 10 évben különböző vezetői szerepköröket töltött be a telekommunikációban vállalati kapcsolatok és szabályozási területeken, az elmúlt öt évben pedig a szlovákiai O2 mobiltársaság vezérigazgatója volt.

“Szeretném megköszönni Jan Hanusnak azt a kiváló munkáját a Telenor Magyarország élén, amely révén egy dinamikusan növekvő vállalattá tette a céget. Egyben örömmel köszöntöm Peter Gazikot a fedélzeten, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik a Telenor további növekedésének biztosításához.” – mondta el Ladislav Bartonicek, PPF Csoport részvényese, a PPF Telecom Csoport vezérigazgatója.

“Célom, hogy a Telenor Magyarország csapatának vezetésével együtt vihessük tovább a Telenor lendületét. Úgy gondolom, hogy vezetési stílusom, a más piacokon szerzett tapasztalataim, a kreativitásom és az elkötelezettségem nagymértékben hozzájárul a jövőbeni sikereinkhez a magyar piacon.” – tette hozzá Peter Gazik, a Telenor Magyarország új vezérigazgatója.

Peter Gazik kinevezésével kapcsolatban a távozó vezérigazgató, Jan Hanus elmondta: “Egy kihívásokkal teli időszakban vettem át a Telenor vezetését azzal az ambícióval, hogy növekvő pályára állítsam a vállalat teljesítményét. A nagyszerű magyarországi csapattal elértük, hogy a Telenor jelenleg egy dinamikusan erősödő telekommunikációs vállalat, így boldogan adom át a stafétabotot Peternek. Sok sikert kívánok neki a Telenor Magyarország következő fejezetének megírásához.”

Közben Dr. Drozdy Győző nyugdíjba vonulását követően dr. Erdélyi Márk veszi át a vállalati kapcsolatok divízió vezetését a jogi területért és vállalati reputációért felelős vezérigazgató-helyettesként.

dr. Erdélyi Márk a jogi igazgatóság vezetése mellett különböző tisztségeket töltött be a vállalatnál az elmúlt 10 évben, így felelt az információbiztonságért, az üzleti megfelelésért, a hatósági adatszolgáltatásért, illetve compliance officerként is dolgozott. 2018-tól a menedzsment tagja. 2020. októberétől vezérigazgató-helyettesként a jogi területen kívül a vállalati kommunikációért és a vállalat társadalmi-felelősségvállalási tevékenységeiért felel.

Erdélyi Márk 17 éve támogatja a Telenor működését, itt fejezte be a joggyakorlatot, majd több év külsős ügyvédi munka után 2010-ben mint jogi igazgató tért vissza a vállalathoz. Korábban saját ügyvédi irodát épített fel, és fogyasztóvédelmi egyesület vezetőjeként is tevékenykedett.

„A Telenornál eltöltött idő és a változatos szerepkörök lehetőséget adtak arra, hogy a cég szinte minden területének működését részleteiben megismerjem, megértsem. Vezérigazgató-helyettesként célom, hogy a Telenor minél szerethetőbb és jobb vállalat legyen az ügyfélközpontúság, a fogyasztóvédelmi szempontok, valamint a Telenor jó hírnevét erősítő tevékenységek előmozdítása révén” – mondta kinevezése kapcsán Erdélyi Márk.
( onBRANDS )